Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Éghajlati laboratórium

1

A floridai Eglin légierőbázis 440-es épületben található a Mckinley Éghajlati Laboratórium, melyet 1944-ben építettek Ashley Mckinley javaslatára, és ahol a hideg időjárási viszonyokat tesztelik.

Mckinley Éghajlati Laboratórium

Az F-35B harci repülők erős szelekkel, jégfelhőkkel és hóviharokkal néznek szembe
Kimelet kép és fenti kép: U.S Navy/Michael D. Jackson

A szigetelt és hűtött hangárban található egy iroda és műszeres épület, ami hideg időjárású motoros vizsgálókamrával, hűtőrendszerrel, mechanikus hűtőtornyokkal és gőzmelegítő üzemmel rendelkezik. A létesítmény arra lett kifejlesztve, hogy szélsőséges időjárási körülmények között, akár -40ºC-os hóviharokban teszteljék a katonai- és magán célú gépjárműveket.

Mckinley Éghajlati Laboratórium

A Lockheed Martin F-22 raptor harcigépét sarki mínuszok között tesztelik Kép: USAF—Lockheed Martin

A Mckinley Éghajlati Laboratórium a sarki hidegtől a párás dzsungelig képes szimulálni az éghajlati viszonyokat. Ennek köszönhetően háromszáz repülőgépre és több mint kétezer felszerelésre végeztek itt teszteket, amelyek alapvető információkat szolgáltattak a gépek teljesítményéről, a biztonságról és a megbízhatóságáról.

 

Főkamrája a világ legnagyobb mesterséges környezete, körülbelül 252 láb széles, 260 láb mély és 70 láb magas. Ez a terület lehetővé tette olyan repülőgépek, mint például a B-2 bombázó és a C-5 galaxist tesztelését -65 °C-tól 165 °C-ig terjedő hőmérsékleten. Az éghajlati viszonyok szimulációi közé olyan tényezők tartoznak, mint a hő, a hó, az eső, a szél, a homok és a por is.

Mckinley Éghajlati Laboratórium

A Ford szintén teszteli autóit a laborban Kép: Nick Tomecek/Northwest Florida Daily News via AP

2017. július 5-én robbanás következett be az egyik laboratóriumi épületben, melynek tetején nagy füstgomolyag jelent meg. A szakértők szerint a füst tartalmazhatott metil-kloridot, ezért arra figyelmeztették az embereket, hogy kerüljék el a vele való érintkezést, mivel a kábítószer-mérgezéshez hasonló központi idegrendszeri tüneteket okozhat. A laboratóriumban bekövetkezett károk ismeretlenek.

Mckinley Éghajlati Laboratórium

Naplámpák fűtik az F-35B harcirepülőt Kép: Lockheed Martin/Michael D. Jackson

Mckinley Éghajlati Laboratórium

Mckinley Éghajlati Laboratórium homlokzata

Megosztás

1 hozzászólás

  1. Pingback: Fagyhalál a Floridában - éghajlati tesztlabor - StartHírek.hu

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «