Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Egy csillagzat alatt születtek

0

Több mint egy évtizeden át a Mercedes és a Cigarette Racing iparágak keresztezéséből létrejött munkáik olyan szinergiákat teremtettek, amik a Mercedes sportkocsik által ihletett nyolc különleges kiadású hajóban nyilvánultak meg.

515 Project One

Volt néhány földöntúli darab, mint az AMG Electric Drive Concept és a GT S Concept, most pedig a Mercedes-AMG épp nagyon elfoglalt az eddigi legfejlettebb hiperautójának építésével, ami a kilencedik, szintén élvonalbeli közös hajót követi. A 3,100 lóerős Mercury Racing hajtómű és a szénszálból készült test az 51 láb (15,5 m) hosszú 515 Project One hajó 225 km/h sebességgel képes hasítani a vizet. Olyan, mint egy F1 autó a nyílt tengeren.

 

Ki mondta, hogy teljesen el kell készülnie egy szuperautónak, mielőtt a tiszteletére építenek egy hajót? A Mercedes-AMG a tavalyi Frankfurt Motor Show-n mutatta be a Project One koncepcióautót. Az autó egészen a következő évig nem fog kigurulni a tulajdonosokhoz, de a show-ra készült autó eléggé megragadta a Cigarette-es srácokat ahhoz, hogy elkezdjenek dolgozni a saját Project One motorcsónakjukon, amit a 2018 Miami International Boat Show rendezvényen fognak bemutatni.

515 Project One

Az 515 Project One a 2018-as Miami International Boat Show-n fog debütált

Az 515 Project One 51 láb és 5 hüvelyk, azaz 15,7 méter hosszú, és 9,5 láb, vagyis 2,9 m széles a teste, ezzel elegendő helyet biztosítva hat ember számára. A hajó 30 százalékkal több felülettel bír, mint a Cigarette 50 láb hosszúságú Maraudel hajója, miközben hasonló teljesítményt produkál.
A Mercedes-AKG inspiráció túlmutat az 515 ezüst-fekete festésén, hiszen a hajó teljeskörű könnyítő kezelést kapott. A súly-optimalizált összetett szerkezetnél stratégiai módon használták a szénszálat, a Kevlart és E-üvegeket.

 

A teljes fedélzetet szénszálból alakították ki, amivel nemcsak súlyt spóroltak meg, de a súlypontot is alacsonyabbra került. A hajótest belseje, az elülső válaszfalak, a kabinbélés, a motorháztető, a konzolok és a tárolóblokkok belső szerkezeti rétegei szintén szénszálból készültek. A Kevlar növeli a feszítő válaszfalak és a szegélyek szilárdságát.

515 Project One
A Cigarette elmondása szerint az 515 hiába 10 lábbal (3 méterrel) hosszabb, valójában 2,268 kilóval könnyebb, mint a 2016-os Mercedes inspirálta Miami hajó, a 41 láb hosszú SD GT3.

515 Project One
Szokás szerint a Cigarette a Mercedes design zsenijével, Gorden Wagnerrel dolgozott együtt, hogy megfelelően formázza meg a különleges hajót. A  matt fekete és ezüst festése és a hajótest emblémája közvetlenül a Project One autóhoz köti a modellt. A fedélzeten a háttámláin szénszálas szövés és Dinamica mikroszálas burkolat jelenik meg.

515 Project One

„Azzal, hogy a Forma 1 technológiát közvetlenül átültettük a versenypályáról az utcára, a Mercedes-AMG Project One az eddigi legambiciózusabb és legfenségesebb járművünk” – mondta Tobias Moers, a Mercedes-AMG GmbH elnöke. „Elképesztő látni, ahogy az elképzelésünket ilyen lenyűgöző és meggyőző formában gondolják újra a vízre.”

515 Project One

A hajón van egy verseny stílusú kabin, ahol egy ágy, kétrekeszes hűtő, LED világítás, két 12 colos Garmin 8212 navigációs érintőképernyő, szénszálas műszerfal és JL audio hangrendszer található.
Az 515 Project One nem veszi át a Project One autó innovatív hibrid vezetési technológiáit, ehelyett egy iker Mercury Racing 1,350/1,550-hp Quad Cam 4 Valve hajtóműre és az M8 tat meghajtókra támaszkodik.

515 Project One

Annak ellenére, hogy nincs benne elektromos energia, a hajtóműben van egy elektromosan állítható kettős kalibrációs funkció. A Race üzemmódban szabadul fel a teljes 1,550 lóerő mindegyik motorban, amihez versenyüzemanyag kell, míg a Pleasure módban a maximális sebesség 1,350 lóerő 91 oktános üzemanyaggal.

515 Project One
A Cigerette 515 Project One a Miami Boat Show-n lesz megtekinthető március 1. és 5. között. A hajó egy egyedi darab, de kérés esetén a Cigarette további információt ad az áráról.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «