Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Egy ilyenért odalettünk volna az oviban

1

A Ford és a Tonka együttműködésével megépített dömper egyszerre képviseli azt a két kultikus márkát, amire a legtöbb ember asszociál, ha kemény munkagépekről vagy játékautókról esik szó.

Az NTEA Haszongépjármű Kiállításon hullott le a lepel a világ legmeglepőbb, 3 méter magas játékautójáról, a Mighty Ford F-750 Tonka modellről. A vadonatúj, 2016-os Ford F-650/F750 sorozatra épített dömpert a Tonka jellegzetes sárga színére fényezték.

Ford 750 Tonka

Az egyedi, sötétített hűtőráccsal díszített teherautó billenőplatóját pedig a Truck Tech Refurbishing készítette. A közel 3 méter magas F-750 Tonka minden korosztály számára tökéletes “játékszernek” ígérkezik.

Ford 750 Tonka

2016-os F-650/F-750 modellek kívül-belül merész dizájnt kínálnak – a Ford F-750 Tonka tekintélyt parancsoló kiállását pedig további látványelemek varázsolják még mutatósabbá. Az egyedi hűtőrácsot a Ford jellegzetes orrlyuk-kivágásai díszítik, amelyek nemcsak a látványt, hanem a motor hűtését is javítják.

Ford 750 Tonka

A teherautók új elemei az éles metszésű sárvédők, az áramvonalas fényszórók és a “Bold Leadership” betűtípussal szedett domború F-650/F-750 emblémák. Az autóhoz nagyméretű tükörből és kisebb holttérfigyelő tükörből összeállított PowerScoping utánfutó-vontató visszapillantó is rendelhető, méghozzá a szegmensben egyedülálló motoros ki-és behajtás funkcióval. A kabin mögötti rész áttervezésével minden felépítmény (billenőplató, mentőautó-doboz vagy nyerges vontatmány) hozzáférhetőbbé vált. A mutatós erőgép megengedett össztömege eléri a 15 tonnát, aminek Truck Tech billenőplatójába több mint 9 tonnányi rakomány fér el.

Ford 750 Tonka

Az F-750 Tonka hajtásáról a Ford jól bevált 6,7 literes Power Stroke V8-as dízele gondoskodik, amihez egy haszongépjárművek számára kifejlesztett hatfokozatú 6R140 TorqShift HD automata sebességváltó csatlakozik. A Ford a szegmens egyetlen olyan szereplője, amely a Power Stroke dízel mellett benzines erőforrást is kínál. A 6,8 literes V10-es teljesítménye 360 LE, forgatónyomatéka pedig 623 Nm, amihez a teherautó vásárlói hatfokozatú TorqShift HD automata sebességváltót is rendelhetnek.

Megosztás

1 hozzászólás

  1. Pingback: A Komatsu robotizált bányadömperéhez már nem kell sofőr • Mi Férfiak

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «