fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Egy lélegzetelállítóan gyönyörű 28 ezer dolláros óra

0

Elsőre úgy tűnhet, hogy a Marc Newson által tervezett Jaeger-LeCoulture Atmos 568 kristálytiszta betekintést enged az idő múlásába, de felejtsük el a hókuszpókuszt és koncentráljunk a rendkívüli technológiára, ami létrehozta. A 183 éves óragyár Marc Newsonnal fogott össze, hogy megalkossák az először 1928-ban készített Atmos modern változatát.

Atmos 568 ingás óra

Az Atmos 568 egy torziós ingás óra, amit a hőmérsélket és atmoszféra változása hajt meg. A belsejében egy hermetikusan zárt kapszulában etil-klorid található (folyékony és gáz formában is), ami a környezeti hatásoknak megfelelően tágul vagy zsugorodik.

Atmos 568 ingás óra

Akár egyetlen fokos hőmérsékletkülönbség elég ahhoz, hogy az óra két napig járjon. Ahhoz pedig, hogy a működése hatékony legyen, az óraszerkezetben a súrlódást minimálisra csökkentették.

Atmos 568 ingás óra

Az időt az üveg előlapon át látjuk kék színű arab számokkal. A hónapot egy tárcsa mutatja, a holdfázisokat pedig az előlapi lemezen. Az óra hátulján Newson aláírása is helyet kapott.

Atmos 568 ingás óra

A művészi kristály óraházat a Baccarat készítette. A lágyan ívelt forma, az aprólékosan kidolgozott tok megvédi a belül lévő alkatrészeket, ez a minimalista megközelítés egészen lenyűgöző látványt nyújt. Az óra ára 28 ezer dollár.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «