Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Egy megawattos őrület

0

A Teslával ellentétben a taiwani Xing Mobility nem akar autógyártóvá válni. Mindössze az elektromos hajtásrendszerének teljesítményét és megbízhatóságát akarja bebizonyítani. És egy abszolút nevetséges kísérlettel teszi mindezt: az ezer kilowattos (1,341 LE) elektromos on/off-road Miss R szuperautóval.

Miss R szuperautó
A Miss R mindössze 1,8 másodperc alatt gyorsul 100-ra, ami azt jelenti, hogy egy tizedmásodperccel megelőzi a 2020 Tesla Roadstert, és teljesen megsemmisít minden más, hasonló célra épített dragstert ebből a világból.

Miss R szuperautó
A 200 km/órára 5,1 másodperc alatt gyorsul fel, ami pontosan ugyanannyi idő, amennyire a tavalyi Maserati Quattroporte-nak szüksége volt, hogy ennek a sebességnek a felét elérje, és a Miss R várható csúcssebessége 270 és 300 km/óra között lesz.

Miss R szuperautó
A hő jelentős probléma az ultra magas teljesítményű elektronikánál, ezért a Xing egy egyedülálló folyadék hűtőrendszerrel védi az akkumulátort a túlmelegedéstől.

 

A Xing Legoszerű, egymásra helyezhető modulokat hozott létre, amelyek mindegyike 42 lítium-ion cellát tartalmaz –98 került belőlük az autóba, így összesen 4,116 cella van a Miss R-ben. Mindegyik a 3M Novec 7200 folyadékjába van merítve, amely teljesen nem-vezető, jó a hőleadása és a tüzet is elfojtja.

Miss R szuperautó
A Xing elmondása szerint ez a folyadék rendszer teszi lehetővé nagy mennyiségű energia előállítását, ami megegyezik, vagy kicsit több is, mint a Tesláé, miközben nagyjából 30-50 százalékkal kevesebb cellát használ hozzá. Ez azt jelenti, hogy ugyan nem fogja megközelíteni a Roadsterrel megtehető 998 kilométert, de így az egész akkumulátort 5 perc alatt ki lehet cserélni.


A Miss R-t jelenleg tesztelik, és várhatóan még 2018-ban befejezik a prototípust. A kisszériás gyártás 2019-ben fog elkezdődni, és várhatóan 1 millió dollár körül fog mozogni az autó ára.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «