Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Futball hatás: Egy null ide!

0

Nemcsak a sörmárkák, az elektronikai cikkek és a sportmárkák, hanem a játékok forgalmára is jelentős hatással van a futball Európa-bajnokság. A foci lázhoz köthető játékvásárlás a Formatex szerint akár egy átlagos nyári havi forgalom dupláját is jelentheti, felmérésük szerint a foci és a magyar válogatott népszerű, jó presztízsű márkának számít most a magyarok körében.

Football Heroes figurák

Dzsudzsák Balázs

„A sportesemények általában, de válogatottunk részvétele miatt a futball Európa-bajnokság kimondottan erős hatással lehet az éves gazdasági eredményeinkre. Reklámkiadásaink 8-10 %-át költjük focival kapcsolatos termékek népszerűsítésére, mint a magyar válogatott tagjait élethűen ábrázoló, gyűjthető, kicsinyített Football Heroes figurák, vagy más sporteszközök hirdetéseire. A játékkereskedelem sokkal szezonálisabb, mint a legtöbb ágazat, a játékboltok éves forgalmuk 50-60 százalékát a karácsonyi vásárlások idején, míg 10-15 százalékát a húsvéti ünnepekkor érik el, a gyereknap környékén általában nem mutatható ki jelentős forgalmi növekedés, de idén a focizáshoz kapcsolódó termékek miatt 100 százalékos növekedést prognosztizálunk a május – júniusi időszakra” – mondta el Borhi János, a Játéksziget bolthálózatot üzemeltető Formatex Kft ügyvezetője.

10-ből 8-an úgy gondolják, nyer meccset a magyar csapat az EB-n!

Football Heroes figurák

Gera Zoltán

A Formatex több mint ezer fő körében végzett internetes felmérése szerint a foci továbbra is rendkívül népszerű: a válogatott 44 év utáni sikeres nemzetközi szereplése pedig kiemelt figyelmet jelent.

  • A válaszadók több mint 95 százaléka tudja, hogy válogatottunk kijutott a franciaországi Európa-bajnokságra, ugyanennyien gondolják azt, hogy gólt is lövünk majd és közel 60% jósolja azt, hogy meccset is nyerni fogunk. Sőt 28 százalékuk szerint akár többet is, ugyanakkor 13 százalék azok aránya, akik szerint nem fogunk egy mérkőzést sem megnyerni Franciaországban.
  • A játékkereskedő cég arra is kíváncsi volt, hogy a megkérdezettek mikor fociztak utoljára, legyen szó akár kerti passzolgatásról, akár egyesületi szintű focizásról. A válaszokból kiderült, hogy 38 százalék egy héten belül, 26 % egy hónapon belül, közel 10-10 százalék egy hónapnál, vagy egy évnél régebben, 17% pedig több mint 5 éve futballozott utoljára.
  • Minden negyedik válaszadó egy héten belül focizott gyermekével, közel 10% pedig egy hónapon belül.
  • A felmérésben résztvevők háromnegyede válaszolta azt, hogy a családdal együtt szoktak focimeccseket nézni és az Európa-bajnokság meccsein is körülbelül ugyanennyien terveznek majd családostul szurkolni.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «