Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Egy reggeli ital a modern koktélok úttörőjétől

0

1999-ben a Cosmopolitan és Martini virágkorukat élték. Sasha Petraske ekkor nyitott egy bárt Manhattanben a Lower East Side-on, amit Milk & Honey névre keresztelt.

Reggeli Koktél

Sasha Petraske reggeli koktélja

Ez a hely – aminek a nevét nem írták ki az ajtóra – a modern koktélok korszakának kezdetét jelentette, hatása pedig az egész világra kiterjedt. Petraske ugyan múlt évben elhunyt, de Regarding Cocktails című könyvét idén mégis kiadják. A művet felesége fejezte be. Olyan híres mixológusokról olvashatunk majd benne, mint Dale DeGroff, David Wondrich, Erich Alperin és Sam Ross, akik hozzájárulásukkal kívánnak tisztelegni Petraske és a koktélok világa előtt.

“Reggeli koktél”

Reggeli Koktél

Sasha Petraske reggeli koktélja – hozzávalók

Petraske jellegzetes koktéljai alapján készült a recept, tökéletes egy vasárnapi villásreggelihez.

60 ml London Dry gin
6 szelet lime
22 ml egyszerű szirup (ld. a receptben)
3 vékony uborkaszelet
4 löttyintés Cholula csípős szósz
2 löttyintés Worcestershire-szósz
csipet só
csipet frissen őrölt bors

Reggeli Koktél

Sasha Petraske reggeli koktélja

A hozzávalókat öntsd egy koktélshakerbe a só és bors kivételével. Adj hozzá egy csésze tört jeget és jól rázd össze, míg az ital lehűl. Öntsd whiskey-s pohárba és szórj rá egy csipet sót és egy csipet frissen őrölt borsot. Lefedve akár négy napig is tárolhatod hűtőben az elkészült koktélt.
Egyszerű szirup: ½ csésze kristálycukrot keverj el ½ csésze vízben és kevergesd, míg a cukor teljesen felolvad. Ne forrald, mert akkor a víz egy része elpárolog, és nem lesz elég folyadék a koktélhoz.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «