fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Egy újabb Batman-hajó inspiráció

0

A négy éves tervezési munka után úgy tűnik a megvalósulás fázisába jut az egyik legmenőbb jacht koncepció, amit Batman ihletett.

Batman hajó

A karcsú, fekete, 150 láb hosszú, hegyes orrú és Batman-fülekkel felszerelt Gotham Project nyilvános debütálására nemrégiben került sor a Bloemsma alumínium létesítményben a hollandiai Makkumban.

Batman hajó

A Gotham Projekt Ivan Erdevicki tervező és a holland hajógyár, az Icon Yachts, továbbá a projekt bróker Harry Bristow-Holmes közös vállalkozása. A Van Oossanen Naval Architects tervezte a hajó futófelületét.

Batman hajó
A fekete szépséget 2 000 lóerős MTU motor hajtja, amelyeknek 26 csomó a sebességmaximuma, a transzatlanti régióban pedig 12 csomóra képes. Az alumínium hajótest és a felépítmény több olasz és török építésű jachtra hasonlít lehajló, tüskés orrával, de a stilizált Batman-profil, színezett ablakok és sötét külső egyfajta szuperhajó ízt adnak neki.

Batman hajó
A lopakodó, letisztult megjelenés ellenére, Erdevicki sok nyílt közösségi teret tervezett a jachtra. A kovácsoltvas fedélzeten nemcsak három napágy fér el, de az ágyak lábánál egy nagyméretű pezsgőfürdővel is továbbnöveli a kényelem és luxus érzetét.

Batman hajó
A külső kormányállomás önmagában áll, nem pedig a hagyományos flybridge elrendezés része, míg az alatta elhelyezkedő külső fedélzeten étkező asztalok és két bár van beépített székekkel. Az alsó fedélzeten még nagyobb szabadtéri asztalok vannak a cockpitben, ami a fő szalonba vezet. Az alsó fedélzetről a strandklubhoz lehet jutni, ahol egy széles úszómedence is található, emellett egy összecsukható lépcsőn közlekedhetnek a vendégek e terület és a hajó teteje között.

Batman hajó
A Wayne birtokhoz hasonlóan a Gotham Projekten is lesz majd egyedi boros pince, tornaterem és nagy szórakoztató helyiségek. A jachtnak négy kabinja van nyolc vendég számára, míg a legterjedelmesebb (27 láb 11 hüvelyk) főlakosztály a szerencsés tulajdonosok otthona lesz. A Gotham Projekt LY3-nak is charter hajója lesz. A jachtot 2019 tavaszára fog elkészülni a hírek szerint.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «