Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Egyedi gyártású Ducati café racer

0

Paul Smart neve jól ismert a motoros világban, miután 1972-ben, 29 éves korában megnyerte az Imola 200-at legendás Ducati 750 racer motorkerékpárjával. Ez a mindent megváltoztató győzelem segített újraértelmezni az olasz gyártó versenyekhez való hozzáállását, és ez vezetett a zöld vázas Imola 750 gyártásához.

Ducati-Imola

Ma a café racert gyűjtői darabként tartják számon, egy-egy aukción komoly pénzekért szokott elkelni. Az indonéziai székhelyű Sabotage Cycles próbára akarta tenni magát, ezért egy olyan kerékpárt építettek, amely megpróbálja leutánozni az eredeti 750-t.

Ducati-Imola
A Sabotage Cycles első lépésként beszerzett egy Ducati 860 GT modellt, mert ez a motorkerékpár ugyanazokkal a jellemzőkkel rendelkezett, mint a 750 Imola.

Ducati-Imola

A 860 egy 750-es ikermotorral rendelkezik, nagyobb, 450-es tömlői révén nagyobb kapacitás érhető el, továbbá a váza is megegyezik a 750-es modellével.

Ducati-Imola

Az indonéz garázs egy nyers, meztelen café racert választott, és a maguk eredeti gondolkodásmódjával kiegészítve sajátos értelmezését adtak a járműnek. Elülső burkolat nélkül a motor üzemanyagtartályát és farok részét gondosan készítették el alumínium lemezekből.

Ducati-Imola
Talán az egyik legegyedülállóbb része a Sabotage Imola 750 verziójának a fényszóró, amely eredetileg egy Ferrarira volt illesztve. A fényszóró, mely büszkén ül a motor elején, egy felhajtott ködlámpa, és kifejezetten ehhez a munkájukhoz választották.

Ducati-Imola

A pontot az i-re egy magasra szerelt Imola-stílusú kipufogócső adta, amit hőszigetelt hangtompítóval borítottak be. Azért, hogy az Imola-stílusú alumínium karosszériához illeszkedjen, egy szakembernek küldték el átalakításra a 860-as vázát, mielőtt az Imola zöld színűre festették volna.

Ducati-Imola

 

 

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «