Egzotikus üdülőparadicsom Indonéziában

0

Az ausztrál bankárból egy évtizede lett szállodatulajdonos. Andrew Dixon és a társai az indonéz Riau szigetcsoport Nikoi Island nevű, magántulajdonban lévő, festői szépségű szigetén hoztak létre üdülőparadicsomot.

Indonéz üdülőparadicsom

Dixon most bemutatott, második nagy projektje innen mindössze egy rövid motorcsónak-útra, szintén egy magánszigeten található. Cempedak Island márciusban debütált: a 42 hektáros, esőerdővel borított szigetet fehér, homokos strand veszi körbe. Mindössze húsz, tökéletes nyugalmat garantáló villa bújik meg az örökzöld sűrűben.

Indonéz üdülőparadicsom

Az új-zélandi születésű építész, Miles Humphrey tervei szerint (akinek a munkái közt megemlíthető több vendéglátóhely mellett a Balin található Mandapa templom és a Ritz-Carlton Reserve nevű szálloda is), a szálláshely építéséhez teljes egészében fenntartható gazdálkodásból származó bambuszt, újrahasznosított teakfát és gumifát, a tető fedéséhez nádat használtak.

Indonéz üdülőparadicsom

Ez így persze nagyon Robinson Crusoe-s, de a sok organikus textília, a privát sós vizű medence és burjánzó kert, mely a homokos partra fut ki, mind a komfortról gondoskodnak.

Indonéz üdülőparadicsom

Cempedak-on természetesen rengeteg dolog csábít a villa elhagyására is. Füves teniszpálya áll a vendégek rendelkezésére és a vizes kalandok lehetőségeinek hosszú listáján szerepel a búvárkodás vagy pipás merülés a kristálytiszta vízben.

Indonéz üdülőparadicsom

A koktélbár, a magasban, a dzsungel fáinak lombjai közt található, ahonnan fantasztikus látvány nyújt a naplemente, az indonéz étterem pedig olyan, kifogástalan minőségű regionális ételeket is kínál, mint a mie goreng (csípős tészta) és Gadó-Gadó (saláta mogyorómártással).

Indonéz üdülőparadicsom

Bármerre jár is a szigeten, a vendég biztos lehet benne, hogy találkozik majd helyi vadvilág képviselőivel: a sekély parti vizekben tengeri vidrák cikáznak, ritka ezüstmajmok hintáznak magasan a fákon, és kis szerencsével még a fokozottan veszélyeztetett tobzoska is megfigyelhető.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «