Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Eladó az antik koncepció

0

Az 1954-es Plymouth Belmont koncepció autó ugyanabban az évben a New York Auto Show-n jelent meg először, és a Crysler eredetileg egy lehetséges gyártási modellnek szánta az autót, de sosem került erre sor.

 Plymouth Belmont

A korszak legtöbb ’álomautójával’ ellentétben, amiket egyszerűen elpusztítottak, miután már nem voltak hasznosak, az egyedi Belmont modellt a Design Virgil Exner elnökhelyettese fogadta örökbe néhány évre.

 Plymouth Belmont
Így élhette túl ez a Belmont az elmúlt évtizedeket – az üvegszál vázas koncepció autóban egy 241 négyzethüvelykes V8 motor egy háromsebességes automataváltóval párosult, amit a Chrysler sosem akart gyártani.

 

Ma a vintage modell bárki számára elérhető, teljesen felújított popmájában bocsátják árverésre a Barrett-Jackson’s aukcióján, ahol egy gyűjtő nagyon-nagyon boldoggá fog válni.

 Plymouth Belmont
A dizájn teljesen elrejti a kinyitható tetőt az ülések mögé, az ajtókilincsek, a korabeli autókkal ellentétben fel vannak szerelve, így nem kell az autó belsejébe nyúlni ahhoz, hogy kinyissák az ajtót. A szürke bőrrel kárpitozott Belmont belsejében rádió és légkondicionáló vezérlők vannak a középkonzolon, egy bővíthető rádióantenna és a széles műszerfal hét mutatóval teszi lehetővé a vezető számára az aktuális sebesség és működési feltételek szabályozását.

 Plymouth Belmont
2014-ben a Belmontot 1,320,000 dollárért adták el egy aukción, és most január 13 és 21 között kínálják megvásárlásra az arizonai Scottsdale-ben a Barrett-Jackson árverésén.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «