Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Eladó a legendás Excelsior-Henderson motormárka

0

2018 januárjában egy legendás amerikai motormárkát fognak aukcióra bocsátani, amikor az Excelsior-Henderson márkanevet és minden a védjegyét, internetes domainjét, a motorkerékpár-formaterveit és a lejárt szabadalmait egy tételként elárverezik Las Vegasban.

Eladó a legendás Excelsior-Henderson motormárka

Az Excelsior-Henderson Intellectual Property (szellemi tulajdon) megvételre bocsátása lesz a 27. Mecum Las Vegas Motorcycle Auction fénypontja a South Point Casinoban január 23. és 27. között. A tétel aukciójára januárt 27-én szombaton fog sor kerülni.
Az értékesítésre a motorkerékpár történelem egy érdekes pillanatában kerül sor, hiszen a legfrissebb Future Market Insights (FMI) jelentés előrejelzései szerint a globális motorkerékpár piac 4,6 százalékos növekedést fog produkálni 2017-2027 közötti időszakban.

Eladó a legendás Excelsior-Henderson motormárka
Az FMI riportja fényes jövőt fest a motorkerékpárok számára a következő évtizedre, köszönhetően a növekvő városi forgalomnak, és hogy a motorok kényelmes és költséghatékony alternatívát jelentenek a városi közlekedésben.

Eladó a legendás Excelsior-Henderson motormárka
Emellett az FMI jelentése arra is kitér, hogy a cruiser motorok szegmense várhatóan 47%-kal fog bővülni a következő évtizedben, és külön hangsúlyozzák, hogy „a két amerikai óriás, , a Harley-Davidson és az Indian motorok által szimbolizált crusier motorklubok elterjedése ösztönözte a hagyományos motorok piacának növekedését.”

Eladó a legendás Excelsior-Henderson motormárka
Jelenleg India és Kína, továbbá kisebb mértékben Indonézia az elsődleges motor a világ kétkerekű eladásaiban, és ezek a piacok ki vannak éhezve a komoly hagyománnyal rendelkező márka, így lehetséges, hogy a név, amely valaha Amerika Big 3-je (Excelsior-Henderson, Harley-Davidson and Indian) a tengerentúlon fog gazdára találni.

Eladó a legendás Excelsior-Henderson motormárka
Az indiai motorkerékpár piacon jól megfigyelhető trend a régi, tradicionális márkák térnyerése, így nem meglepő, hogy a Royal Enfield (1901-ben alapították) dominálja a globális motorpiacot 250 cm3 fölött.
Az Excelsior-Henderson két 1912-ben és 1907-ben alapított márka ötvözete, és az amerikai motorgyártás és tervezés egyik szimbóluma lett a ’20-as évek alatt, mielőtt a nagy gazdasági válság áldozatává vált volna. A márka 1933-ban húzta le a rolót.

Eladó a legendás Excelsior-Henderson motormárka
Az Excelsior-Henderson nevet 1993-ban támasztották fel, amikor 100 millió dollárt fektettek a márkába. Nagyjából 200 motorkerékpárt gyártottak 1997 és ’98 között, majd 1999-ben a cég elbukta a következő befektetést, és részben eladták.
Miközben a Harley-Davidson gyártása az 1903-as alapítás óta folyamatosan növekszik, a Big 3 harmadik tagja, az Indian történelme még eseménydúsabb volt. Miután az eredeti üzletet 1953-ban bezárták, nyolcszor próbálták újraéleszteni a márkát, mielőtt a jelenlegi tulajdonos, a Polaris Industries be nem állt a név mögé.

Eladó a legendás Excelsior-Henderson motormárka
Az Indian Motorcycles több mint 60 év távollét után visszatért a motorversenyek világába, végigsöpört a 2017-es American Flat Track Championshipen, és Jared Mees alá adták a kétkerekűt az idei AMA Grand National Championshipen. Számos promóciós verseny szerepel a márka naptárában a világ minden táján, így úgy tűnik az Indian imázsa kezd helyreállni, és talán sikerült egy profitábilis üzleti modellt kialakítaniuk.
Aki kíváncsi az Excelsior-Henderson aukciójára, élőben követheti az interneten a Las Vegas-i eseményt 2018. január 28-án.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «