fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Eladták Batman első autóját

0

Sokan úgy gondolják, hogy az Adam West által 1966-ban a Batman TV sorozatban vezetett Lincoln Futurából épült Batmobile volt az első Batman autó.

Valójában már három évvel korábban készült egy Batmobile, amit most a Heritage Auctions eladásra bocsátott a december 6-án megrendezett árverésén. A 90 000 dolláros kikiáltási árat végül nem sikerült elérniük, így Batman első autója 89 000 dolláros áron cserélt gazdát.

Első Batmobile

Batman első autója 1960-ban született meg, az akkor 23 éves rajongó Forrest Robinson ugyanis egy 1956-os Oldsmobile 88-as kasztni és egy 324-es Rocket motor felhasználásával épített egy kétüléses, denevér orrú, nagy hátsó uszonnyal rendelkező autót, ami megszólalásig hasonlított a képregényekben látható Batmobile-hoz.

Első Batmobile

Robinson 1966-ig személyes használatban tartotta az autót, amikor is a TV sorozat érkezése miatt megnőtt az érdeklődés a Batmobile-ja iránt, így sokáig promóciós célokra használták azt. Robinson azonban végül pár évvel később mindössze 200 dollárért eladta az autót, ami sokáig a feledés homályába merült. Az autóra végül 2008-ban akadt rá a Toy Car Exchange LLC, akik a Sacramentoi Brobon Fabrications cégnél felújítatták azt.

Első Batmobile

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «