Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Elektromos oroszlán

0

A PEUGEOT soha nem az unalmas megoldásairól volt híres, és az energetikai átállás nyomán sem lesz hűtlen 120 év autós történelméhez. Hogy ezt bebizonyítsa, a márka most bemutatja az e-LEGEND CONCEPT tanulmányt.

PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT

A jövő vezetési élményéről alkotott izgalmas elképzelés egy vonzó és emblematikus autóban ölt testet. A jövő autójának e realista és radikálisan modern sziluettben való előrevetítése a PEUGEOT gépjárművek hagyományos értékei és eleganciája előtt is tiszteleg.

PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT

A PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT nem pusztán technológiai állásfoglalás. Ez egy optimista és kifejezetten vonzó jövő mellett elkötelezett márka víziója. A PEUGEOT számára az autonóm és az elektromos autó a még intenzívebb élménnyel jelent egyet. Az unalom pedig soha nem lesz része ennek a képletnek – Jean-Philippe IMPARATO, a PEUGEOT vezérigazgatója

 

PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT

#UNBORING THE FUTURE

A PEUGEOT márka, melyeddig minden műszaki forradalomban fontos szerepet vállalt, az energetikai átállás folyamatát is higgadtan és derűsen közelíti meg. Az a meggyőződése, hogy az új technológia most is, mint mindig az örömteli vezetést szolgálja.

 

A jövő éppen attól lesz izgalmas, hogy szabad választást enged a karosszériaváltozatok és a meghajtási, illetve vezetési módok között. Új területek felderítésével és új kihívásokkal folytatódik tehát a PEUGEOT márka kalandos története. De változatlanul az igényesség, a megjelenés és az érzelem alapértékeit vallja, a jövőben is ezeket juttatja kifejeződésre minden gépjárművében.
Ennek az álomnak a megtestesülése az e-LEGEND CONCEPT tanulmány is. Egy igazi vonzó autó, mely fennen hirdeti a mozgás szabadságát, és az élvezetek végtelen tárházát kínálja: #UNBORING THE FUTURE

 

A visszakapott idő

A PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT tanulmánnyal tovább mélyítjük és pontosítjuk a 100%-ig autonóm, elektromos és csatlakoztatott autóval kapcsolatos tapasztalatainkat. A Responsive i-Cockpit további szolgáltatásokkal gazdagodik, és mind a négy vezetési módban a maximálisan testre szabott vezetés magával ragadó élményét nyújtja – Aude BRILLE, a PEUGEOT stratégiai igazgatója

PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT

A mai világban, ahol folyamatosan túl sok inger ér bennünket, a legnagyobb érték alighanem a magunkra fordítható idő. Az autonóm vezetésnek hála visszakaphatjuk ezt az időt, és a gépkocsiban ülve is új élmények várnak ránk.

A PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT fedélzetén a forgalomtól és aktuális lelkiállapotunktól függően négyféle vezetési üzemmód közül választhatunk.

Két autonóm üzemmód:

SOFT: ez az üzemmód elsősorban az utasok kényelmét tartja szem előtt. A képernyőkön megjelenő digitális tartalom és a kijelzett információk mennyisége a lehető legkevesebb.
SHARP: a dinamikus viselkedést speciális beállítások szolgálják. Maximális hozzáférést nyújt a digitális tevékenységekhez (közösségi oldalak, határidőnapló stb.).

PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT

Autonóm üzemmódban a PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT belső kialakítása mindig az adott helyzethez igazodik:

 a steer-by-wire kormányrendszernek köszönhetően a kormány a soundbar alá hajlik, így nem takar bele a 49” képernyőbe,
 hátrahajlik az első ülések háttámlája,
 a szélső könyöktámaszok automatikusan kihajlanak, és a méretes tárolóhely mellett egy indukciós telefontöltő felületet is kínálnak,
 a legfontosabb vezérlők elérhetők maradnak a vezetőüléssel egybeépített középkonzolon.

Az utasok így átadhatják magukat kedvenc időtöltésüknek: videojátékot játszhatnak vagy filmet nézhetnek a központi hajlított képernyőn vagy a napellenzőkbe beépített képernyőkön.

PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT

Két manuális üzemmód:

LEGEND: az 504 Coupéhárom műszerlapját idéző„cruising”üzemmód és digitálisan szimulált fa betét az egyes képernyőkön.
BOOST: dinamikus és felvillanyozó vezetés a nagyteljesítményű villanymotornak köszönhetően. Egyetlen nagy képernyőre vetített 180°-os videokép.

Csatlakoztatási és audioszolgáltatások

Nagy örömmel tölt el bennünket, hogy világszínvonalú Houndify rendszerünket a PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT-en látjuk viszont. Ez a modern és vonzó kupé tökéletesen illik az általunk kínált hangvezérelt, mesterségesintelligencián alapulóés chatbot technológiákhoz. A vezetési élmény még soha nem volt ilyen intuitív – Keyvan MOHAJER, a SoundHound Inc.® társalapítója és ügyvezető igazgatója

PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT

A PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT a mesterséges intelligencián alapuló technológiák vezető szakértőjének számító SOUNDHOUND Inc.® céggel együttműködve az autonóm vezetéshez kialakított hangsegédet kínál. A vezetőnek csak egy mondatába kerül, és megváltozik a vezetési mód, elindul kedvenc lejátszási listája, sőt kinyílnak vagy becsukódnak az elektromosan működtetett ajtók. A 17 nyelven beszélő rendszer Gilles Vidal (a PEUGEOT formatervezési igazgatójának) digitalizált hangján szól hozzánk. A PEUGEOT szériamodelljeire adaptált változat két év múlva lesz elérhető.

PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT

A PEUGEOT és a FOCAL már a jövő audiorendszerén dolgoznak: egy egyedülálló hangélményt nyújtó igényes és innovatív megoldáson. A FOCAL®-féle akusztikai kialakítás a választott hangforrástól függetlenül optimális hangeloszlást biztosít. A PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT tanulmányba beszerelt rendszer már a fedélzeti hangrendszerek jövőjébe enged bepillantást, és két eddig ismeretlen funkciót is kínál:

A „mapping” funkció lehetővé teszi például, hogy a rendszer navigációs utasításokat küldjön a vezetőnek, miközben a többi utas zenét hallgat.

A„zoning” funkció a tartalmak teljes testre szabását biztosítja, így minden utas a saját maga választotta audioszolgáltatásokat veszi igénybe, anélkül hogy a többieket zavarná.

PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT

Bátran vállalt örökség

Ez a modern kupé éles metszésű vonalaival és a vezetési élmény high-techértelmezésével a PEUGEOT 504 Coupé örökségéből meríti az erejét. A PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT tanulmány azonban már a közeli jövőbe repít bennünket, nosztalgiának nyoma sincs benne. Azt a fajta PEUGEOT designt testesíti meg, mely kész megfelelni az autóipar legújabb technológiai kihívásainak.
Gilles VIDAL, a PEUGEOT formatervezési igazgatója

A projekt teljes időtartama alatt az a cél lebegett a szemünk előtt, hogy egy ennyire kompakt kupéban is sikerüljön mind esztétikai, mind műszaki szempontból igazán gazdag és magával ragadó autós élményt nyújtani. A méretekben és arányokban megnyilvánuló realizmus az, ami a PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT legfőbb erejét adja, és amitől ilyen korszerűen és ennyi energiával sikerül megvalósítania a törekvésünket – Matthias HOSSANN, a PEUGEOT tanulmányautóiért felelős vezető

PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT

A PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT tanulmány a márka hagyományos értékeit az autógyártás legkorszerűbb műszaki megoldásaival ötvözi. A PEUGEOT bebizonyítja, hogy egy high-tech gépjármű is tud kimondottan vonzó lenni. Azzal, hogy egy önvezető autóhoz a kupéformát választotta, megsokszorozza a vezetési élményt, miközben rendkívül modern stíluselemeket és teljesen ésszerű méreteket és arányokat használ. Az új elektromos platformok megjelenése a hagyományos meghajtáshoz kapcsolódó műszaki korlátok megszüntetésével a lehetőségek tárházát nyitja meg a tervezők előtt.

PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT

100%-banelektromos hajtáslánc

A márka energetikai átállással kapcsolatban vallott realista álláspontjával összhangban a PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT tanulmány meghajtása 100%-ban elektromos. A motor a 100 kWh-s akkumulátorok segítségével 800 Nm nyomaték és 340 kW teljesítmény leadására képes, mely a négy meghajtott keréken oszlik el. Ezzel nem egész 4 másodperc alatt lehet nulláról 100 km/h-ra gyorsulni, és 220 km/h maximális sebesség érhető el. A WLTP protokoll szerint mért hatótávolság 600 km, melyből 500 km már 25 percnyi gyorstöltés után is rendelkezésre áll. A PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT tanulmány az indukciós töltéssel a nulla műszaki korlát elvét vallja.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «