Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Elektromos velomobil

0

A velomobilok (az ember által hajtott járművek) általában egy fekvő tricikli áramvonalas formáját veszik fel, és talán motor is van bennük, hogy kiegészítse a vezető pedálozó teljesítményét. A Podbike azonban egy kicsit más. Négy kereke van, két motorja…és nincs benne lánc.

Podbike

A norvég Elpedal fejlesztette a Podbike-ot, melynek vannak ugyan pedáljai, de azok közvetlenül a generátorhoz vannak csatlakoztatva. Ahogy a vezető pedálozik, az általuk generált energia elektromos úton jut egy néhány központi motorhoz – egy mindegyik hátsó kerékben. Egy kivehető akkumulátor még hozzáad némi energiát ehhez, így az elektronikusan leszabályozott maximális sebesség 25 km/h.

Podbike
Az akkumulátor nagyjából 60 km megtételére elegendő energiát képes tárolni, de további akkumulátorokkal is ki lehet egészíteni a járművet, hogy ez a szám nagyobb legyen. Ezzel együtt természetesen a jármű súlya is emelkedni fog, ami nagyjából 40 és 5o kg között mozog egy aksival.
Jelenleg a Podbike egy guruló prototípus formájában létezik.

Podbike

A végső termékben termoplasztikus padló lesz, amely jobb aerodinamikát és időjárás-védelmet biztosít, valamint egy teljes LED-es világítási rendszert, és akár egy felnőtt és egy gyermek (vagy más rakomány) is el fog férni a hátsó részen. Lehetőség van arra is, hogy a járművet a hátuljára állítsák fel, így kevesebb helyet foglal a parkolóban.

Podbike
A tervek szerint az első kész teszt jármű jövő év elején fog elkészülni, és Norvégiában 2019-ben fogják piacra dobni, Európa többi részében pedig 2020-ban. Az ára várhatóan 50,000 norvég korona, azaz 6,143 dollár lesz Norvégiában – beleértve az ágát és a helyi adókat –, és 4600 euró, vagyis 5,361 dollár plusz adók és szállítási költség a többi európai piacra.

Podbike: futureproof mobility from Podbike.com on Vimeo.

A potenciális amerikai vásárlóknak csalódnia kell, mivel az ország jogszabályai alapján az e-bicikliknek legfeljebb három kereke lehet. Ez azt jelenti, hogy a Podbike észak-amerikai verziója vagy teljesen ember által hajtott lesz, vagy három kerékkel fog készülni. Az utóbbi opció nem túl vonzó a tervezők számára, mivel úgy vélik, a négy kerék nagyobb stabilitást biztosít, és praktikusabbá teszi a járművet.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «