Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Az elektromos superbike

0

Az olasz Energica egy nagyteljesítményű, teljes egészében elektromos meghajtású sportmotort mutatott be.

A Roberto Cevolini által még a második világháborút követően alapított CRP Group kávéfőző gépeket gyártott, majd 1970-től kezdve a Formula-1-es csapatok számára állítottak elő különböző alkatrészeket. Az autósport mellett az autóipartól kezdve az űrkutatásig számos területen jelenlévő, amerikai leányvállalattal is rendelkező cég elsősorban a 3D nyomtatás és a CNC megmunkálás területén rendelkezik jelentős tapasztalatokkal, most azonban nagyteljesítményű elektromos sportmotorok gyártásába kezdtek.

Energica Ego n

136 lóerős elektromotorja 195 Nm-es forgatónyomatékot képes a kerekekre szabadítani

A modenai cég az Energica Ego névre hallgató modell megalkotása során a 3D nyomtatás technológiája mellett az F1-ben alkalmazott technológiákat is igénybe vett. A cég reményei szerint pedig az autósportban szerzett tapasztalataiknak köszönhetően nem lesz panasz az Ego teljesítményére, amely a 240 km/órás végsebességével a legnagyobb 1000 köbcentiméteres sportmotoroknak is méltó ellenfele lehet.

Az Energica Ego elektromotorja 195 Nm-es forgatónyomatékot képes a kerekekre szabadítani, aminek eredményeképpen a 258 kilogrammos, 136 lóerős motor 3 másodperc alatt gyorsul fel 0-ról 100 km/órás sebességre, a száguldásnak pedig csak az elektronika vett végett a 240 km/órás végsebességnél. Az ABS-szel is felszerelt motor lassításáról elől két négydugattyús, 330 milliméteres, míg hátul egy 240 milliméteres, kétdugattyús Brembo féktárcsa gondoskodik. A cég állítása szerint a motor a mindennapokban is nagyon jól használható, annak a hatótávolsága ugyanis 100 km/órás sebesség mellett a 100 kilométert is elérheti, a gyorstöltő segítségével pedig az akkumulátorai 30 perc alatt is feltölthetőek 85%-os töltöttségi szintig. A 11,7 kWh akkucsomag élettartalma pedig 1200 töltés.

Az Ego és annak limitált sorozatú kiadása az EGO 45+ motorok értékesítése 2015 elején kezdődhet, hamarosan azonban Energica EVA néven új taggal bővül majd az olasz cég modellpalettája. Az Energica Ego ára kiviteltől függően 25 000 eurótól indul.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «