Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Elhagyatott madridi moziból vintage inspiráció

0

A Sala Equis helyek sorozata, amelyek az elhagyatott madridi Dubque de Alba mozi fedele alatt jöttek létre. Amikor az eredeti mozi használaton kívül került 2016-ban, a spanyol PLANTEA estudiot azzal a feladattal bízták meg, hogy egy olyan új mozi koncepciót hozzanak létre, amely egy sor egyéb programnak is képes helyet adni: élő zene, cirkuszi előadások, prezentációk, konferenciák vagy kiállítások megrendezésére van itt lehetőség a különböző terekben, amihez étel és italt is felszolgálnak.

Mozi újragondolva

A Sala Equis újratervezésében a PLANTEA a meglévő galériát egy multifunkcionális térré alakította, amit napközben a hatalmas tetőablakon beáradó fény világítja meg. A vászon az eredeti helyén maradt, és folyamatos vetítések vannak. Hét közben egyéb programok is vannak, például élő zene. A vászon alatt egy bár található kis konyhával.

Mozi újragondolva

A közönség számos ülőhely közül válogathat: állványok furnérlemezből, rögzített padok vas csövekből és párnákból, függőágyak vászonból, valamint 11 méter magasságú hinták. Az ülőhelyek a vászon és a bár körül helyezkednek el.

Mozi újragondolva
Az új vetítőteremben 64 ember fér el, és sötét bársonyborítás jellemzi, továbbá a legjobb minőségű hang- és vetítőrendszert szerelték be. Az ülőhelyek és az asztalok nagyobb kényelmet biztosítanak, mint egy átlagos moziban. A helyiség mellett egy koktél bár található, melynek sötétebb atmoszférája ellenpontozza a lenti tér nyüzsgését. Az utca és a belső tér közötti közbenső térbe padokat és asztalokat helyeztek, ahol a látogatók megvárhatják barátaikat vagy tervezgethetnek.

Mozi újragondolva
A Sala Equis számára a PLANTEA több különböző teret tervezett. A tér és a passzázs spontaneitásától kezdve a régi szerkezet csupasz falainak és az indusztriális elemek kombinálásán át a bársonyborítású és a közönséget, illetve az atmoszférát megfestő vörös fénnyel megvilágított moziig számtalan stílust hoztak egy fedél alá.

Mozi újragondolva

A növényzet, melyet a Rent a gardennel közösen hoztak létre, igazi karaktert ad a külső térnek, miközben a vintage jelzés egy klasszikus tónust ad a koncepciónak.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «