Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Elindult a Lexus NX gyártása

0

A Toyota a napokban indított be az új Lexus NX gyártását. A márka megannyi sok hardcore terepjáró után az NX-szel a fiatalabb vevőkört céloz meg. 

Lexus NX gyártósorAz NX a miyatai üzemben készül, ugyanott, ahol a Lexus CT és Lexus RX modellek. Miyata a közelmúltban elnyerte az Arany Autógyár minőségi díjat a J.D. Power USA 2014-es Minőségi felmérésén (Initial Quality StudySM ).
„Az NX létrejöttét lehetővé tevő tervek nem kizárólag a fejlesztőktől származtak. Létrehoztunk egy ’NX csapatot’, ahol a marketing, az értékesítő, a tervező és a gyártási részlegekből egyaránt érkeztek ötletek” – mondta az NX fejlesztéséről Masamoto Maekawa, a Toyota Motor Corporation alelnök-vezérigazgatója a gyártást beindító ünnepélyes aktuskor.
Az új Lexus NX révén a Lexus első ízben lép be a prémium városi terepjárók igen népszerű szegmensébe. Lenyűgöző, merész formatervével, élvonalbeli fedélzeti technológiáival (köztük több, a kategóriában korábban még nem alkalmazott megoldással) és dinamikus menetteljesítményeivel az új NX egy, a formatervezésre nagyobb hangsúlyt fektető, fiatalabb, városi ügyfélkört szólít meg. Ezért nem véletlen az sem, hogy a modellt kampányát will.i.am Grammy-díjas előadóművésszel együtt készítette.
Lexus NX, motorgyártó sorAz új modell a várakozások szerinti értékesítése első teljes évében, 2015-ben a Lexus európai eladásainak egyharmadát teszi majd ki. A tervek szerint egyébként az NX jövő februárban kerül a szalonokba.
Az NX háromféle hajtáslánccal rendelhető: az NX 300h full hybrid hajtásláncával, valamint kétféle benzinmotorral: az NX 200t turbó- és az NX 200 szívómotorral.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «