Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Elkészült Zaha Hadid egyetlen lakóépülete

0

Zaha Hadid számtalan nagy horderejű épületet tervezett karrierje során, ám meglepő módon csupán egyetlen lakóingatlan köthető az elhunyt építész nevéhez, amely nemrég készült el. A Capital Hill Residence nevű épület egy figyelemre méltó luxusotthon, amelynek hálószobai a környező fák fölé emelkednek.

Capital Hill Residence

Csak nemrég fejezték be hivatalosan a Capital Hill Residence-t, pedig még 2006-ban készült el a terv. Zaha Hadid tehetős ügyfelének az volt a kívánsága, hogy amikor reggel felébred, csak a kék eget lássa, amire az építész azt felelte: „Tisztában van vele, hogy ahhoz a fák fölött kell lennie?”. Miután megkapta az igenlő választ, az építész azonnal lerajzolta egy zsebkendőre azt, ami később a Capital Hill Residence lett.

Capital Hill Residence
A beton és üveg szerkezet klasszikus Hadid alkotás: merész, egyedi és egyértelműen megosztó. Olyan, mint egy futurisztikus űrhajó, amely a zöld terület kellős közepén landolt. A leginkább feltűnő elemei a főhálószobák, amelyek egy vékony oszloppal vannak a 20 méteres fák fölé emelve.

Capital Hill Residence
A hegyoldalba épített rezidencia hatalmas a maga 2,650 négyzetméterével. Az első emeleten található a nappali, az étkező, a konyha, a szórakoztató helyiségek és egy beltéri úszómedence. A második emelet ad otthont a könyvtárnak, a vendégszobáknak és a gyerekszobának.

Capital Hill Residence
Jelenleg nem áll rendelkezésre beltéri kép a Capital Hill Residence-ről, ami szomorú, hiszen nehéz teljességében értékelni az épületet a fotók nélkül. Ugyanakkor a lenti videóban mesél Vladislav Doronin és a Zaha Hadid Architects jelenlegi vezetője, Patrick Schumacher a projektről.

Capital Hill Residence
A páros néhány érdekes részletet is felfed az épülettel kapcsolatban, köztük, hogy Hadid határozottan elutasította a tervek módosítását, annak ellenére, hogy azt mondták, nehéz lenne megépíteni a házat- valóban egy “rémálom” volt az építkezés, mondja Doronin.

 

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «