Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Előkészületben a Tesla napelemtetős háza

1

A Tesla alapítója, Elon Musk célja az, hogy minden tető napelemes legyen, de nem különálló egységekből akarja megoldani. Egy esemény keretében Kaliforniában Musk lerántotta a leplet egy új megoldásról, amely forradalmasíthatja ezt a technológiát.

Tesla nappanelek

Musk különböző stílusú, üvegből készült tetőcserepeket mutatott be. Minden panel átlászatlan, így lentről nézve nem feltűnő, hogy nem hagyományos tetőszerkezetről van szó, azonban kialakításuknak köszönhetően tökéletesen felveszik a napsugarakat, így az energiaátalakításuk nagyon hatékony.

Tesla nappanelek

“A cél az, hogy a normál tetőket napelemes panelekkel helyettesítsük. Így elektromosságot tudunk létrehozni, a panelek tovább tartanak, jobban szigetelnek és telepítésük is olcsóbb, mint egy sima cseréptetőé” – mondja Musk.

Tesla nappanelek

Az alapító a nappanelek strapabírását is demonstrálta. A tetőre magasról ejtettek rá egy súlyt. A cserép ugyan megreped, de nem törik darabokra. Az árrról Musk még nem nyilatkozott, és a cserepek áramfejlesztő képességéről és szigeteléséről sem tudunk pontosat.

Tesla nappanelek

Musk ezen kívül bemutatta a második generációs Powerwall 2-t. Az 5000 dolláros eszköz egy akkumulátor, mely 14 kWh energia tárolására képes, ami kétszerese a régi modell kapacitásának.

Tesla nappanelek

A Tesla szerint ez elég ahhoz, hogy egy négy hálószobás házat ellásson árammal egy egész napig. Amennyiben ezt a nappanelekhez kötik, a ház önellátóvá válik.

Tesla nappanelek

A Tesla bejelentette, hogy a Powerwall 2 és a nappanelek a közeljövőben már rendelhetők lesznek. A projekt egyébként a Tesla és SolarCity gyermeke, és az is kiderült, hogy a Tesla fel is szeretné vásárolni a másik céget.

Megosztás
FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «