fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Észrevétlenül suhan az új szuperjacht

0

Külsőre olyan, mint egy csúcstechnológiás hadihajó, azonban a Project Stealth egy olyan problémát old meg ezzel, amivel számos szuperjacht nem tud mit kezdeni.

Project Stealth

Többdimenziós, mégis egyszerű külseje miatt Peter Bolke Project Stealth névre keresztelt szuperjachtja úgy néz ki, mint egy radarelhárítóval ellátott katonai hajó. Az angliai Southhamptonban élő tervező 47 méteres jachtát úgy alkotta meg, hogy pont olyan szép legyen, mint geometriailag pontos. A Dubois Naval Architectsnek dolgozó Bolke célja az volt, hogy megküzdjön az óriásjachtok egyik legnagyobb problémájával. Olyan parancsnoki hidat akart építeni, ahonnan könnyebb navigálni.

Project Stealth
Az ekkora méretű jachtokban általában található egy parancsnoki híd, amely jóval magasabban van, mint a fő fedélzet. Ide általában egy meredek lépcsősoron kell felmenni, amin a személyzet ételekkel megrakott tálcákkal egyensúlyoz a nap során több alkalommal is. A vezérlő szerencsére nem itt található, viszont ez megbonyolítja a navigációt a személyzet és a tulajdonosok számára.

Project Stealth
Bolke ezért egy olyan parancsnoki hidat álmodott meg, ahol a vezérlő egy zárt, süllyesztett fedélzeten kap helyet, ami praktikus a megközelítés leegyszerűsítése és esztétikum megtartása miatt is. Ezt a designt kisebb sporthajókon már láthattuk, de Bolke most hozzáadta a jachtokra jellemző hatalmas első szélvédőket is az ötlethez.

Project Stealth

„A belső híd és parancsnoki híd átalakítása miatt a terveken is változtatni kellett. A folyamat során hamar egyértelművé vált, hogy a szögletesebb felületi struktúra agresszívabb külsőt kíván.”

Project Stealth

A designnak köszönhetően a szélvédők kissé íveltek tudtak maradni, azonban a jacht többi része síküveg panelekből áll, amelyektől úgy néz ki a hajó, mint egy lopakodó. A jacht modulos felépítésének köszönhetően a hajót alumínium vagy kompozit anyagból is építhetik, ez majd a megrendelő saját döntése lesz.

Project Stealth
A katonai külső luxusbelsőt takar. A Project Stealth belül mindennel rendelkezik, amivel egy ekkora méretű jachtnak rendelkeznie kell. A vendégeket egy óriási szalon fogadja, amikor a fedélzetre lépnek, aminek szomszédságában a legnagyobb hálószoba kapott helyet, mellette két vendégszobával. Az alsó fedélzeten négy személyzeti kabin található.

Project Stealth

Bolke nagyon odafigyelt a belső terek átláthatóságára a tervezés során. A fedélzeti szinteket lépcsősor köti össze, és egy széles lépcsősor vezet a hátsó fedélzetről a főfedélzetre, és természetesen több ajtón keresztül elérhetők az oldalsó kilépők is.

Project Stealth
Amikor a Project Stealth elkészül, egy 1200 lóerős motor röpíti majd előre a vízen, ami 16 csomóval képes haladni, és akár 4800 tengeri mérföldet is megtehet egyetlen úttal.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «