Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

“Étteremváros”

0

A BIG nemrégiben fejezte be a díjnyertes Noma étterem új helyiségeit, amelyek Koppenhágában találhatók, és korábban katonai raktárként használták, ahol a dán királyi haditengerészet aknákat tárolt. Az érdekes dizájn koncepciót „étterem városnak” nevezi a cég, mivel több épületből áll.

Noma étterem

A Noma 11 épületből áll, melyek egy központi konyha körül rendeződnek el. A BIG (Bjarke Ingels Group) a sarkvidéki falvakból és az északi gazdaságokból merített ihletet, amikor létrehozza ezt a dizájnt, de emellett egy panoptikumhoz is hasonlítja ezt az elrendezést. Ez azt jelenti, hogy a szakácsok egyszerre látnak rá a konyhára és a vendégterekre is, köztük a nyilvános és privát étkezőkre.

Noma étterem

„Az új noma alkotóelemeikre bontja az étteremről alkotott hagyományos elképzelést, és olyan módon kapcsolja össze őket, amely a szakácsokat teszi mindennek a középpontjába” – mondja a BIG alapítója, Bjarke Ingels. „Az étterem minden részén az élmény – a megérkezés, a lounge, a barbecue, a bor választék és a privát szobák – a szakácsok köré összpontosul. Az ő központi pozíciójukból tökéletesen rálátnak az étterem minden részére, miközben a vendégek nyomon követheti azt, ami hagyományosan a színfalak mögött történik.”

Noma étterem

Az étterem épületei többféle építészeti stílust vegyítenek. A barbecue rész például egy hatalmas sátorra hasonlít, míg a lounge célja, hogy a vendég úgy érezze, mintha egy óriási kandalló belsejében ülne kényelmesen.

 

Az étkezők eközben egymásra halmozott fadeszkákból készültek, hogy egy fatelep hatását keltse. Három üveg épületben található az étterem melegháza, a teszt konyha, a pékség. Üvegezett folyosók kötik össze az egyes épületeket.

Noma étterem
A BIG a korábbi katonai raktárat maga újította fel a projekt részeként. A cég megtartotta az eredeti betonhéjat, de új enteriőrt adott neki, ami a tárolásra és bemutatásra használt fapolcok körül szerveződik. A régi raktár többi épületében előkészítőkonyha, terrárium és a személyzet pihenőhelyiségei találhatók.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «