Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Ettől letérdelsz!

0

Az Alp Design egy 650 köbcentis Triumph Pushrod motor, és 33 lóerőről 150-re turbózta a teljesítményét. A Los Angeles-i stúdió általában ipari formatervezéssel foglalkozik, de akkor is otthon érzi magát, ha land speed motorokat kell építeni. Legutóbb azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy elérjék a 322 km/h sebességet a Bonneville Salt Flats-en az általuk tervezett és épített letisztult „térdelő” motorral.

Triumph Pushrod

Azonban ez nem egy teljesen új projekt az Alp Racing Design számára. A korábbi munkájuk, az A bike tartja a pushrod motorosztály rekordjait – sistergő 281 km/órával. Az Alp 300 km/h fölötti sebességet tűzte ki célul egy 1956 előtt gyártott motor felhasználásával. A T200-re egy nagy karosszériát tettek, hogy áramvonalasítsák a motor profilját.

Triumph Pushrod

Az alumínium iránti rajongásuk jegyében úgy döntöttek, hogy kézzel építik meg a motort. Az egész gép, a bevonást és a festést leszámítva 1500 munkaóra alatt készült el. Egyedül a hengerfejet több idő volt elkészíteni, mint a teljes vázat nulláról megcsinálni. A Triumph minden egyes darabja meghatározott céllal lett tervezve és legyártva – néha azért, hogy megfeleljen a szabályoknak, néha pedig az aerodinamika vagy a funkcionalitás érdekében.

Triumph Pushrod
A motor egy Triumph Iron Head 650 cc, amely most már „üzemanyag hűtött” a nitro-metán mix felhasználásával. A rácsos hengerfejet 180°-ban elforgatták. A kézzel gyártott kipufogócsövek rozsdamentes acélból, oxi-acetilén felhasználásával, egyetlen darabként lettek elkészítve ahelyett, hogy egymáshoz hegesztették volna a hajlított csöveket.

Triumph Pushrod
A T200 első útja során a Salt Flats-en, mind a váz, mind a karosszéria jól teljesített a tesztek során. A pálya adottságai miatt mindössze négy kört lehet megtenni, ami dugattyúkárosodást idézett elő. Annak ellenére, hogy nem használhatta ki a teljes erejét, a versenymotor azért elérte a 274 km/h sebességet, és rekord 240 km/h rekordsebességet rögzítettek. Az Alp szeretné testreszabni az alvázat, hogy a motor májusban versenyezhessen az El Mirage-on, ami egy kiszáradt tó Los Angeles mellett.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «