Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Explorer Concept – a hihetetlen álom jacht

0

A new yorki Impossible Productions Inc. és a Fokvárosi Tim Dempers Studio új, 328 láb (100 méter) hosszú expedíciós koncepció jachtja minden tekintetben páratlan alkotás.

Az utóbbi időben a luxus gigajachtok esetében a tervezők sokat merítenek a haditengerészettől, így egy új stílus kezd kialakulni, amit legjobban az expedíciós luxus jacht jelzővel illethetünk.

Expedíciós koncepció jacht

A változás hajtóerejét az jelenti, hogy egyre több olyan dúsgazdag vásárló van, akik nem egy néhány napos, vagy hetes luxuskirándulásra szeretnének jachtot vásárolni maguknak, hanem azzal az egész világot akarják körbejárni és felfedezni. „A stíluson kívül az egyedi megközelítések működőképesek” – nyilatkozta Veronika Schmid, a Impossible vezető tervezője. „A helyzet az, hogy a használhatóság a jacht design területén fontos szempont lett.”

Expedíciós koncepció jacht

Az Explorer Concept twin-pod-os elrendezése a kereskedelmi, vagy felfedező hajók esetében már megszokott gyakorlat volt, luxus jachtok esetében azonban eddig nem alkalmazták a tervezők.

Expedíciós koncepció jacht

Az Explorer Conceptnél a hátsó emelet ad otthont a tulajdonos lakosztályának, az emeletben számos fedélzet van, míg a tetején, ahonnan remek kilátás nyílik egy szalon kialakítására is lehetőség van. A felső színt magassága miatt igazán páratlan látványban lehet része a jacht tulajdonosának, mikor a hajója egy fjordban manőverezik, de akkor is, ha Monacóban lehorgonyozva a Formula-1-es futamot szeretné megtekinteni.

Expedíciós koncepció jacht

Az elülső emelet ad otthont a hídnak és a navigációs központnak, ezekből egyébként kettő van a jacht két oldalán, ami a szűk helyeken történő navigációt könnyíti meg.

Expedíciós koncepció jacht

A hatalmas jacht igazán jelentős tároló kapacitással van megáldva, így gigantikus, klimatizált garázs, iroda, vagy akár egy úszó pincészet kialakítására is lehetőség van, ezt a hűtésigényt egyébként a jacht légkondicionáló rendszerének a megtervezésekor is figyelembe vették a mérnökök.

Expedíciós koncepció jacht

De a mondhatni elengedhetetlen helikopter leszálló mellett, motorkerékpárok, hidroplán, vitorlás hajó, vagy éppen a sarki expedíciókra gondolva motoros szánok tárolására is lehetőség van. A tulajdonos és a hat vendégkabinban elhelyezett vendégek gondtalan szórakozását pedig 27 fős személyzet biztosítja.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «