Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Extrém épületkoncepció Taipeiben

0

A Steven Holl Architects várhatóan 2018-ban fogja befejezni nagyszabású építkezését, mely a Taipeitől 40 kilométerre található nekropoliszban, Chinpaosanban fog megvalósulni.

Extrém épületegyüttes koncepciója, Taipeiben

Az óceán pavilon fehér beton gömbökből áll össze

Az épület a már meglévő 10.000 temetkezési hely mellé 150.000 urnasírnak kíván helyet adni, emellett 21 szobás hotel, étterem, kápolna, auditórium, két kisebb múzeum, 5000 férőhelyes amfiteátrum is megtalálható lesz az 50 buddhista szerzetes befogadására képes komplexumban.

Extrém épületegyüttes koncepciója, Taipeiben

Az építészek több mint 30 tervezetet vizsgáltak meg a tökéletes helyszín és építési technológia kiválasztása miatt. A megoldást egy olyan ősi szimbólum felhasználásban látták, ami minden vallásban és ideológiában megjelenik, ami nem más, mint a kör.

Extrém épületegyüttes koncepciója, Taipeiben

A környező medencékben tükröződve tiszta geometriai formák sejtetik magukat

A hotelben éles kontrasztban állnak a fehér betonból készült falak a fekete gránit padlóval. Magában a tervezésben fontos szerepet játszott a környezettudatosság mellett a felhasznált anyag tulajdonságainak maximalizálása.

Extrém épületegyüttes koncepciója, Taipeiben

Így lehet, hogy az óceán pavilon melletti víz fog gondoskodni az épület hűtéséről, amelyet szél energiával egészítenek ki. A geotermikus hő felhasználása pedig biztosítja a belső hőmérséklet fenntartását, de az esővíz sem megy kárba a területen.

 

 

 

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «