Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Ez a 200 dolláros sör 12 amerikai államban be van tiltva

0

Mielőtt lecsavarnád a lepárló formájú Samuel Adams Utopias (200 dollár) sörének tetejét, jó, ha félreteszel minden prekoncepciót, amivel a sörökről rendelkezel.

Sam Adams Utopias

Az 2002-ben debütált, limitált Utopias semmiben sem hasonlít a Sam Adams többi sörére. Tulajdonképpen nincs olyan illata, külseje, íze, mint akármelyik sörnek, amit valaha kóstoltál. Szénsav nélkül, a nagyon magas 56 fokos (a Boston Lagerjük 10-es erősségű összehasonlításként), és a különböző érlelt hordókban tárolt ital olyan, mint a sör, bor és likőr varázslatos hibridje.

Sam Adams Utopias
Hogy tisztázzuk, az Utopias egy sör, noha alkoholtartalma miatt egy tucat államban illegálisnak minősül. Ez egy keverék különböző hordóban érlelt sörökből, amit akár 24 évig is érlelnek az ex-bourbon hordóktól a kikötői csöveken át az akvavit hordókig, végezetül pedig muskotályos boroshordókba kerül a nedű.

Sam Adams Utopias
Egyetlen pillantás az Utopias-ra nyilvánvalóvá teszi, hogy ez nem az átlagos hab, amit iszol – részben azért, mert nincs is habja. Emellett a szénsav hiánya miatt sötét rubint színe van a nedűnek, ami közelebb áll a portóihoz, mint a sörhöz.
Egy tipikus Sam Adams párlattól eltérően az Utopias-t szobahőmérsékleten kell inni. És az 56 fokos sör 24 unicáját sem egy alkalommal kell elfogyasztani. Ami azonban jó, hogy az Utopias-t évente csak egyszer adják ki, és mindössze 13,000 üveget gyártanak belőle, úgyhogy biztos, hogy nem akarsz majd hamar az üveg fenekére nézni.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «