Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Ezekkel a motorokkal bátran elszállhatsz!

0

Az utak egyre inkább szűknek bizonyulnak a nagyvárosok forgatagában a hatalmas autó tömeg levezetésére, zsúfoltság tapasztalható az utakon és a parkolókban is. A jövőben pedig csak még rosszabb lehet a helyzet, de vajon mit lehetne ezzel tenni? Vannak, akik az ég felé tekintve a repülő motorban látják a megoldást. Ez még ma nagyon hihetetlenül hangzik, néhány elképzelés azonban talán több mint puszta ábrándozás.

A sugárhajtóműves repülő motorkerékpár

Jet hajtóműves motorkerékpár

 

A sugárhajtóműves repülő motor Norio Fujikawa agyszüleménye. A tervet az ingázások megkönnyítése, a városi dugók kikerülése inspirálta, a választott meghajtás, a sugárhajtóműves koncepció azonban jelen állás szerint nem sok sikert ígér a megvalósulásra.

 

Jet hajtóműves motorkerékpár

A MoonRider

Moonrider repülő motor

A hangzatos nevű koncepciómotor a Marko Design víziója, és úgy néz ki mintha valamelyik Sci-fi fimból röppent volna elénk. A felhők felett szárnyaló motor dizájnját egy koncepció kerékpár a MoonRider inspirálta. A repülő motorunk is környezetbarát, hiszen annak a meghajtásáról egy elektromotor gondoskodik. A napenergiát használó motor sajnos még csak papíron létezik, de kitudja, lehet, hogy egyszer valóban ezzel közlekednek az emberek a városok felett.

Moonrider repülő motor

Gonzalo Guerrero koncepció motorja

Flying bike

A repülő motorkerékpárok nem csak a nagyvárosok dugóitól szabadíthatják meg az emberiséget, de egyben jó alkalmat teremtenek arra is, hogy az alternatív meghajtásokon, energiaforrásokon gondolkodjunk. Gonzalo Guerrero letisztult formájú motorja is ezt a koncepciót követi. A megvalósulás azonban sajnos itt is távolinak tűnik.

Flying bike

VTOL AirBike

Vtol Airbike

Az Allied Aerotechnic koncepciója láttán az ember szíve ki hagy egy ütemet. A teljesítményét és a technológiai megoldásait látva pedig minden motorkerékpár rajongó mellkasa összeszorul. A VTOL AirBike ugyanis két ellentétesen áramoltatott „sugárhajtóműve” révén irányítani tudja a tolóerőt, így nem csak, hogy nagyon jó manőverező képességet, de 160 mérföld/órás (257 km/órás) utazósebességet is ígér.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «