Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Fabian Oefner szétrobbanó versenyautói

0

A svájci művész, Fabian Oefner immáron második fotósorozatában újabb öt legendás versenyautót robbant darabjaira. A számítógép által generált képeken aprólékosan kivehető az összes alkatrész, melyek megfelelő pozícióban is vannak, így azt az érzést keltik, mintha maguktól hullna darabjaira az autó.

„Mindig is lenyűgöztek a tiszta, éles 3D-és látványtervek” – magyarázza Oefner. „Ezért ennek az esztétikáját próbáltam kombinálni a hagyományos fotózás erősségeivel.”

Fabian Oefner robbantott képei

Fabian Oefner Disintegrating II photo series (Making-Of) from M.A.D.Gallery on Vimeo.

Oefner új fotósorozatában pedig olyan legendás sportkocsik esnek művészileg darabjaikra, mint az Auto Union Type C (1936-1937), a Maserati 250F (1957), a Ford GT40 (1969), a Bugatti 57 SC (1934-1940) és a Porsche 956 (1982).

Fabian Oefner robbantott képei

Fabian Oefner robbantott képei

Minden egyes kép egy vázlattal kezdődik, ahol Oefner mindegyik alkatrésznek meghatározza a pontos helyét, majd ezt követően a modellként szolgáló járművet szétszerelik és a gyakran több ezer alkatrészt tűk és vékony húrok segítségével a tervnek megfelelően rögzítik a térben.

Fabian Oefner robbantott képei

Fabian Oefner robbantott képei

Ezt követően pedig miután Oefner aprólékosan meghatározza mindegyik fénykép szögét több ezer felvételt készít a szétszerelt modellről. Végül ezeket a képeket az utómunka során összekeveri, hogy megszülessen az az egyetlen egy fotó.

Fabian Oefner robbantott képei

Fabian Oefner robbantott képei

„Amit ezeken a képeken látsz, az egy olyan pillanat, ami sohasem létezett a valóságban” – folytatta Oefner. „Ami úgy néz ki, hogy egy autó szétesik az valójában egy pillanat az időben, ami úgy jött létre, hogy mesterségesen összekevertünk 2 000 képet. Ez egy egyedülálló élmény, olyan mintha mesterségesen teremtettünk volna egy pillanatot. Mintha megfagyott volna az idő, elképesztő.”

Fabian Oefner robbantott képei

Fabian Oefner robbantott képei

Minden bizonnyal Oefner képei a világ leglassabb nagysebességű képei, hiszen egy fotó létrehozása két hónapot vesz igénybe. Az autó összetettségétől függően csak a modell szétszerelése több mint egy napot vesz igénybe, a kamerák felállítása és a megfelelő megvilágítás beállítása azonban még ennél is hosszabb idő, napokba, sőt hetekbe telik. Azt pedig mindenki döntse el maga, hogy megérte-e a rengeteg befektetett munkát az öt csodálatos versenyautóról készült fotó.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «