Fabriquero Sotol a “sivatagi kanál”

0

Az agave rajongó számára, aki mélyebbre akarja ásni magát a legújabb kézműves tequilák vagy mezcal világában, a sotol átlépte Mexikó határait.

Fabriquero Sotol

A sotol valójában nem agávéból készül, hanem dasilirionból, egy vad sivatagi növényből desztillálják, amelynek az agave-hoz hasonlóan szíve – eredeti nevén piña – van, amit főzni, zúzni és fermentálni kell ahhoz, hogy alkohol készüljön belőle.
A Chihuahua, Coahuila és Durango államokban gyártott sotolt évszázadok óta készítik. A XX. században azonban még mindig pancsolt szesznek számított Mexikóban, amit a felső osztályok elkerültek, az előállítóikat pedig üldözték a hatóságok. Csak az elmúlt évtizedekben vált a sotol főzés legális tevékenységgé.

Fabriquero Sotol
A Fabriquero Sotol (ára 65 dollár) azt állítja, ők Durango tartomány legrégebbi sotol lepárlója, amely több mint száz éve működik. A dasiliriont vagy a “sivatagi kanált” több napig lassan főzik egy sziklafalú gödörben, hasonlóan ahhoz, ahogy az agávét főzik a mezcal készítési folyamatban.
Míg a Fabriquero itala osztja a mezcal füstös, földes ízét, különbözik tőle erős ásványi és füves jegyekben és a mögötte megbújó fenyves édességében, ami kissé a ginre emlékeztet. Ezt a kortalan szellemet kissé nehéz felhörpintetni, de a koktélokban kiváló helyettesítője a tequilanak vagy a mezcalnak.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «