Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Facebook: Jöhetnek a VR-tartalmak?

0

Úgy tűnik, hogy már a Facebook is a 3 dimenziós virtuális valóság irányába kezd el fejleszteni. A minap jelentették, illetve mutatták be a Surround 360-at, amely egy igencsak futurisztikus, 17 lencséből álló videó rögzítő eszköz.

Surround 360

Az eszköz maga nagyjából úgy néz ki, mint egy űrhajó. Csak éppen ezzel nem a csillagok között lehet repkedni, hanem VR-tartalmat lehet vele készíteni.

Surround 360

A 17 lencséből 14 helyezkedik el egymás mellett kör alakban, illetve egy néz felfelé és kettő lefelé. A kamerák 30 és 60 képkockát készítenek másodpercenként.

Surround 360

A Surround 360 kiváló minőségű anyagokból készült, ezért nagyon strapabíró kis kütyü. Az acéllal burkolt kamerákat gondosan rögzítették az alumínium vázhoz. A készülék alkotói szerint így nem kell tartanunk bosszantó kamerarázkódásoktól, na meg persze attól sem, hogy az értékes lencsék megsérülnek.

Surround 360

A Surround 360 kimondottan professzionális VR-tartalom előállítóknak készült. Ami pedig az egyik legnagyobb érdekessége, az az, hogy a dizájn és a szoftver is nyílt forráskódú, vagyis bárki szabadon továbbfejlesztheti.

Surround 360

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «