Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Fallas de valencia- avagy így ünneplik a spanyolok a Józsfeket

0

A Fallas eredetét az ácsok védőszentjének napjára, Szent József napjára, azaz március 19-re vezetik vissza, amikor a tél végén elégették a márciusig tartó munkák maradványait, a felhasznált fa anyagok darabjait.

Ma a Las Fallas már turisztikai látványosság, mert a március 15-19 közötti ünnepen Valenciában, és több tucat városban színes papírmasé kreációkat állítanak fel szinte valamennyi útkereszteződésben.

A március 19-re virradó éjjel ezeket gyújtják meg a tél búcsúztatására, a tavasz köszöntésére. Előtte viszont már február utolsó vasárnapján kezdetét veszi a fiesta, minden nap délután 2 órakor tűzijátékot tartanak, és főleg az ünnep négy napján szinte 24 órában megy a zene, a tánc, a petárdázás. Aki tehát aludni akar, ne ezt az ünnepet válassza, mert tényleg fergeteges hangzavar uralkodik Valenciában, viszont a sok-sok paella főző verseny és a színes forgatag hangulata egyedi élménnyé teszi a valenciai látogatást.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «