Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Felélesztett hippi-járgány

0

Ben Pon, egykori híres holland üzletember meglátása kellett a legendás Volkswagen T1 megszületéséhez. Most ez előtt a jármű előtt kíván tisztelegni David Obendorfer, a „felélesztett koncepciójával”.

Ben Pon 1946-ban látogatott el Wolfsburgba, hogy a híres Beetle modelleket importálhassa majd Hollandiába. Ám aztán ráébredt, hogy a bogár tengelyén talán egy nagyobb teherbírású autó is megállná a helyét.

Volkswagen T1 Revival

Volkswagen T1 Revival

A Volkswagen Transporter igazi hiánypótlónak számított akkoriban a piacon. Hatalmas sikernek örvendett, különösen az 1960-as évek hippi generációjának körében.

 

A képeken látható „T1 Revival” koncepció a Volkswagen haszonjárművek első szériája előtt kíván tisztelegni. Egyértelműen hajaz az eredeti modellre, ám nem célja azt tökéletesen lemásolni. Inkább az egyedülálló karakterét igyekszik megragadni és visszaadni modern formában.

Az íves felületek, lekerekített sarkok, kör alakú fényszórók és krómozott részletek mind-mind a modern megjelenést segítik. Ami pedig a belsejét illeti, ötvözi a mai technológiát és a múltidéző szellemiséget.

Volkswagen T1 Revival

A műszerfal közepén elhelyezett szellőzőnyílások például a múltat elevenítik fel, hiszen az eredeti T1-ben is nagyon hasonló rácsok voltak. Emellett a krómozott kilincsek és az ülések stílusa is egyfajta retro életérzést kölcsönöznek a belső térnek.

Volkswagen T1 Revival

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «