Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Felgumizott karórák

0

Roger Dubuis bemutatta az Excalibur Spider Pirelli Double Flying Tourbillon és az Automatic Skeleton modelleket.

Roger Dubuis

Mindkét óra a márka portfoliójában már meglévő kaliber köré épültek fel, de ezekben az esetekben a színek és az anyagok új kombinációját alkalmazták. A legfeltűnőbb újdonság a szíj volt, amiben valódi győztes Pirelli autóabroncsból származó gumi betétek lettek behelyezve.
Az órák roppant sportosak, és a Pirelli abroncs jól illik az óra egész megjelenéséhez. A Double Flying Tourbillont eddig csak kék színnel gyártották összesen nyolc példányban. Az Automatic Skeleton három verziója piros, kék és sárga színben készült el, mindegyikből 88 darab. Ugyanakkor ebben a hónapban a Roger Dubuis egy negyedik kiadással egészítette ki a sort, ami szintén 88 limitált darab elérhető.

Roger Dubuis
Szeptemberben jelentették be a hírt, hogy a Roger Dubuis lesz a Lamboghini Squadra Corse csapat 2018-as partnere, az együttműködés eredményeként pedig két új limitált kiadású Excalibur Aventador S variációval bővült a kollekció – egy sárgával (185,000 dollár) és egy narancssárgával (205,000 dollár).

Roger Dubuis
Decemberben aztán az óragyártó bemutatta a 28 darabos Excalibur Aventador S sorozatot. Ennek a tokja rétegezett karbonból, fekete gumiból és fekete titánból épül fel – egy olyan kombináció, ami a márka védjegye lett –, de az új kiadáson a foglalat rózsaarannyal van bevonva, fekete jelölésekkel. A számlap további rózsa arany részleteket rejt a mutatókon és a jelzéseken.

Roger Dubuis
A show sztárja egyértelműen az RD 103SQ kaliber. Fontos megemlíteni, hogy a high-tech skeletonizált szerkezet Poinçon de Genève minősített – ez olyas valami, ami a sokkal hagyományosabb megjelenésű és kivitelezésű modelleknél megszokott. Az RD 103SQ külleme az Aventador S-ből ered.

Roger Dubuis
A két ferde 4-Hz-es mérőkerék rezeg a skeletonzált szerkezetben. Mindkettőt ugyanaz a főrugó mozgatja egy differenciálművön keresztül. Az így keletkező mozgás talán még egy tourbillonnál is bonyolultabb, de ugyanolyan nagy pontosságra képes. Az első különbség abban áll, hogy az egyes mérlegek arányai kompenzálják egymást – azaz az egyik hibája kisebb hatással van a teljes rendszerre a másik optimális teljesítményének köszönhetően.

Roger Dubuis

Másodszor, a kerekek döntött pozíciója azt jelenti, hogy soha nem éri őket ugyanaz a gravitációs hatás egyidejűleg. Az előbbivel kombinálva ez azt jelenti, hogy nem túl valószínű, hogy az óra feltűnő eltérést mutatna, ha hosszabb ideig egyhelyben van. Egy másik kiemelkedő tervezési fogás a tartalék mutató, amit lenyűgöző módon a rugóház és az azt fedő lap közé helyezték be.
Összességében Roger Dubuis a pusztán kozmetikai vagy esztétikai megoldásoknál több elköteleződést tanúsított sportos és agresszív autóipari partnerei iránt. Valójában a márka új anyagokat ötvöz, új mozgásokat hozva létre, miközben legegzotikusabb lemezeket alkotja meg, amik a Genfi Seal-t valaha díszítették.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «