Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Felhőváros

0

A Felhőváros egy építész csapat (Karin Hedlund, Pedram Seddighzadeh, Lukas Nordström, és a CR-Design) közös műve a jövő metropolisának a megalkotására.

A tervpályázatot Hong Kong írta ki Shenzhen Bay Super City Competition címen. A projekt célja pedig egy olyan város megalkotása volt, amely a mellett, hogy szervesen és környezetbarát módon illeszkedik be a tájba, a költséghatékonyság tekintetében is új szintet képvisel.

Felhőváros

Az eredmény pedig bámulatos, egyedi karakterű felhőkarcolók megszületése a zöldebb bolygóért.

Felhőváros

A konkrét feladat három felhőkarcoló megtervezése volt egy 170 hektáros területen, ami üzleti negyedként, új kulturális és városközpontként szolgálhatna, miközben azért szervesen illeszkedik a természeti környezetbe. Hong Kong egy olyan új városrészt szeretne tehát felépíttetni, mint amilyen például Párizsban a La Defence, Frankfurtban az ECB, Londonban a Canary Wharf, vagy Moszkvában a Presnensky District.

Felhőváros

A Felhőváros koncepciója vitatja a nagyvárosok hagyományos építészeti elveit, elmossa a határokat a személyre szabott tervezés, a kapcsolatok és a minimális helykihasználásra törekvés között. A tervező csapat térben egy többirányú alternatívát kívánt nyújtani, így lehetőség van arra, hogy fölfelé akár a 680 méteres magasságig terjeszkedjenek az épületeik.

Felhőváros

A felhőkarcolók ugyanakkor szerves részét képezik majd az ökoszisztémának. Összegyűjtik az esővizet, a nap és szél segítségével pedig elektromos áramot termelnek majd, a tetejükön pedig növénytermesztésre is lehetőség lesz. Az egész város így egészségesebb környezet kínál a jövő nemzedéke számára.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «