Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Felix Baumgartner újabb őrültsége

0

Felix Baumgartner 2012-ben került a hírekbe, amikor hihetetlen rekordot döntött meg szabadesésben. Az osztrák fiatalember 39.000 méteres magasságból ugrott le akkor. Most újabb őrültségben vett részt: egy helikopterrel driftelt.

 

Felix Baumgartner imádja az eszement dolgokat, valószínűleg nagy szüksége van olykor-olykor egy „kis” adrenalin löketre. A néhány évvel ezelőtti ugrása után most egy Bolkov BO105-ös műrepülő helikopterrel igyekezett minél közelebbről lekövetni egy driftelő versenyautót.

Felix Baumgartner

Az ejtőernyős ugrás alkalmával, szabadesés közben 1342 kilométer/órás sebességet is elérte – talán nem kell hangsúlyozni, hogy mennyire is volt ez veszélyes. Egyszer el is kezdett pörögni a levegőben, ami akár végzetes is lehetett volna számára, ám végül sikerült megúsznia a dolgot. A mostani mutatványa alkalmával nem száguldozott ilyen sebességgel, ám ez sem volt éppen veszélytelen.

Az úgynevezett „heli-drifting” egy lengyel autóversenyző által vezetett 1.000 lóerős Toyota GT86 „üldözéséből” állt. Az autó és a helikopter irányítójának nem csak egymással, hanem még a filmesekkel is együtt kellett dolgozniuk, hogy megfelelő minőségben tudják felvenni a különleges mutatványt. Ha megnézzük a videót megállapíthatjuk, hogy bizony jó munkát végeztek mindannyian.

Felix Baumgartner

A kisfilm végén Baumgartner olyan közel repül el a Toyota felett, hogy a kocsihoz rögzített GoPro kamerát is lerepítette. A helikopter nagyjából 160 km/h-val süvített el néhány centiméterrel a fejem felett. Ha őszinte akarok lenni, azt kell mondjam, hogy meglehetősen ijesztő pillanat volt – vallotta be az autó sofőrje.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «