fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Na, láttad? Felnőttek a kiscsapatok?

0

Végre elérkezett a nap, amikor az országban mindenki azzal köszöntette a másikat, hogy: Na, láttad? És persze, hogy látta! Mindenki látta, átélte, átérezte az osztrákok elleni győzelmet – csak esetleg még nem dolgozta fel. Az élet azonban ment tovább és szerdán is megrendeztek három újabb mérkőzést.

Csapatunk győzelmét követően egyből megindulhatott a nagy számolgatás. Vajon mire lehet elég a megszerzett 3 pont? Vajon ennyi is elég lehet a továbbjutáshoz? Vajon jó-e nekünk, hogy a csoport másik mérkőzésen döntetlenre végzett Izland és Portugália? Ezek a kérdések mind-mind később dőlnek csak el, ám hogy óriási lépést tettünk a továbbjutás felé, az megkérdőjelezhetetlen.

Mint ahogyan az is tagadhatatlan, hogy az európai nemzeti tizenegyek között csökkent, már-már el is tűnt az egykor volt különbség. A kisebb válogatottak remekül megtanulták hogyan lehet csapat szinten semmissé tenni az egyéni kvalitások közti különbségeket. Az eddigi eredmények legalábbis ezt bizonyítják.

Hiszen a magyar, a német (és most már a francia) válogatott 2:0-s győzelmei számítanak az eddigi legnagyobb különbségnek. Az összes többi meccs a végletekig kiélezett volt. Talán elég megemlíteni a spanyolok nyögvenyelősen kiszenvedett győzelmét a csehek ellen, a portugálok döntetlenjét Izlanddal vagy éppen a francia-albán találkozót, amelyen 90 percig 0:0 volt az állás. A legvégén azonban Griezmann és Payet is beköszönt az összeomló albánoknak.

Payet

A franciák az utolsó pillanatban nyerték meg a mérkőzést

Az A-csoport másik mérkőzésén Svájc-Románia párharc volt soron. A románok viszonylag hamar, tizenegyesből megszerezték a vezetést, ám a meccs végig kiegyenlített játékot hozott. Éppen ezért nem volt meglepő, amikor a második félidő 57. percében egy szögletet követően, Admir Mehmedi 10 méterről izomból a kapuba bombázva egalizálni tudott.

Svájc

Mehmedi góljával egalizáltak a svájciak

Ezen kívül a B-csoportban Szlovákia nézhetett szembe Oroszországgal. A kisebbik csapatnak pedig ezúttal is sikerült eltüntetnie a különbséget, sőt! A szlovákok ellenfelük fölé nőttek és két hatalmas gólt rámoltak be a kapuba. Érdekesség, hogy először Hamsík-Weiss majd Weiss-Hamsík összjáték előzte meg a találatot. A végén az oroszok Glusakov révén csak kozmetikázni tudtak az eredményen.

Szlovákia

Szlovákia értékes győzelmet aratott

A csoport rangadóját, amelyen Wales Angliával mérheti össze erejét, csütörtökön rendezik.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «