fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Felszállási engedély megadva

0

Egy évnyi halogatás után a Gulfstream G500 megkapta az FAA típusú, valamint a gyártási engedélyt, ezzel megtisztítva a pályát az igencsak várt repülőgépe előtt.

Gulfstream G500

A G500 projektet elsőként 2014-ben hozták nyilvánosságra, és a 2005-ben bemutatott Gulfstream G450 végleges távozása után maradt űrt fogja betölteni. (A G450 utolsó darabját idén év elején szállították le.) A G500 19 utast képest szállítani a G450-hez hasonlóan, de gyorsabban repül, utazási sebessége 900 km/óra (Mach 0,85), maximális sebessége 983 km/óra (Mach 0,925), és akár 9630 km-t is meg tud tenni, ami több mint az eredetileg teli tartály mellett kalkulált 9280 km.

Gulfstream G500
A beltérben igazi kényeztetés vár az utasokra az alacsony kabinmozgással, 100 százalékosan friss levegővel, amit 2 percenként cserélnek, 14 hatalmas ablakkal, melyek beengedik a természetes fényt, és a végtelennek tűnő személyre szabható lehetőségek kavalkádját – a kézzel készült selyem szőnyegektől a porcelán és asztali készletekig.

Gulfstream G500
A repülőgépeket eredetileg tavaly akarták engedélyeztetni, ám az egyik szolgáltató elhanyagolta a megfelelő papírok leadását az Európai Repülésbiztonsági Ügynökségnél, így az idei évre tolódott, a későbbi csúszások miatt pedig még tovább halasztódott.

Gulfstream G500

Ennek ellenére a Gulfstream ragaszkodik a legfrissebb becsléséhez, miszerint az első gépeket már az év vége előtt leszállítják. Ugyanakkor nincs említés arról, hogy a szállítás ütemére milyen hatással lesz a hajtóműgyártó Pratt & Whitney Canada és a Nordam közötti feszültség, miután az utóbbi csődbe ment az előbbivel folytatott hosszadalmas szerződési vita következtében.

Gulfstream G500
Eközben a G500 sorra dönti a sebességrekordokat, már 22-nél jár. A repülőgép testvérmodellje, a G600-t fogják legközelebb engedélyeztetni, és a szállítás talán még idén kezdetét is veszi.

Gulfstream G500

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «