Fényjáték és végtelen formák

0

A Mário Martin Aterlier tervezte a Casa Elíptica rezidenciát, amely a portugáliai Luz természetes lankáján helyezkedik el. A szerkezet, amit Fernando Guerra fotózott, kiemeli a tengerparti környezet folyékonyságát és könnyedségét, miközben a táj természetes, kanyargós formáit is hangsúlyozza.

Elliptikus tengerparti rezidencia

A külső és belső tér egységesen intenzív fehér színű lett, ami kifejezetten jellemző a tengerparti otthonokra. Mário Martins Atelier azt akarta elérni, hogy kapcsolatot teremtsenek a már meglévővel, ezért kelet felé tájolták a házat, hogy ezzel utaljanak vissza az ’egyensúly’ koncepciójára, ami a tervek alapja.

 

Ez az egyensúlyi érzés a ház egészét áthatja. Az elliptikus alap tömörsége éles ellentétben áll a kültéri terasz felett lebegő ’szemmel’ – ezzel dinamikus kapcsolat jön létre a pozitív és negatív terek között; tömörség és könnyedség, fény és árnyék.

Elliptikus tengerparti rezidencia
„Ebben a környezetben a házat meg kell tapasztalni, miközben nem vagyunk tisztában azzal, hogy hol kezdődik és végződik a ház” írja le az építész.

 

„Az organikus dizájn rugalmas és világos jellege a természetes formákra reflektál, így a házat építészetileg a természetes környezete határozza meg. Ezt akartuk elérni, amikor a házat építettük.”

Elliptikus tengerparti rezidencia

Elliptikus tengerparti rezidencia

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «