Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Festékgyár – milyen kozmetikumokat használjanak a pasik?

0

Így, hogy már benne vagyunk a férfi kozmetika sűrűjében itt az ideje szót ejteni a férfiaknak szóló szépítőszerekről!

Varga Máté

Varga Máté

Nyílván mindenki átélte már azt a szituációt, amikor belép egy drogériába, minden telis tele kozmetikumokkal. A választék valóban óriási és sajnos a minőségi készítményeket nagyon nehéz megtalálni! Pláne azt a helyes kozmetikumot, ami a bőrtípusunknak a legmegfelelőbb!! De mégis milyenek is a férfi kozmetikumok?

 

A sort kezdjük a letisztítóknál!

BőrradírozásEzek a készítmények lehetnek arctejek, arctisztító zselék, habformátumú tisztítók! Ami közös bennük: olyan összetevőket kell tartalmazniuk, melyek a bőrön lévő szennyeződéseket, baktériumokat, felesleges zsírt képesek leoldani és eltávolítani! Tartalmazhatnak nyugtató és faggyútermelést normalizáló hatóanyagokat, azonban a fő hatásuk a tisztítás, zsírtalanítás!
A bőrradírok is fontos szerepet kapnak, mivel segítenek a felvastagodott bőr előkészítésében, illetve felfrissítik a bőrképet! Itt beszélhetünk mechanikai peelingekről, amik valamilyen szemcsés anyagot pl: homok, magőrlemények, tengeri só tartalmaznak. Illetve enzimes peelingekről, ahol olyan enzimeket használnak, melyek segítenek a hámoldásban!
A peelingek után viszont KÖTELEZŐ a tonikok használata! Szerepük a bőr pH értékének visszaállításában van! Illetve itt már jelentős hatóanyagokat is tesznek a különböző gyártók a készítményekbe! Így fokozhatják a hidratáló hatását pl: zöldtea, szénhidrátfaktorok, hyaluron sav, urea hozzáadásával. Valamint a túlzott faggyúműködésre is hatnak pl: hammamelis, csipkebogyó, hársfa, fűzfa hozzáadásával! Azonban fontos figyelnünk arra, hogy az alkohol tartalom ne legyen túl magas pl: 5% feletti, mivel így a szárító hatás fog jobban érvényesülni!

Szantal banner

És most rátérhetünk az igazi „kenekedésre”!

Férfi krémkozmetikumokA „krémek” terén is fellelhető némi csoportosítás, természetesen a teljesség igénye nélkül!
Nagyon fontos először is a lélek tükrének ápolása az-az a szemápolás! Férfiak számára a legmegfelelőbb a zselés formátumú szemápolók megválasztása! Praktikusabb is, mint egy nehézkesebb krém és egyszerűbb is a felhordása! Ezen készítmények tartalmaznak ödéma csökkentő, ráncmegelőző és feszesítő hatóanyagokat is : Q10, hyaluron sav, peptidek, mikrokristályok , ősejtek stb.
Az arckrémekből viszont óriási a választék!
Fontos tisztázni mi is a cél, mi az, amire a bőrünk igazán „éhezik”. Ha a pattanások, zsíros bőrképek vannak túlsúlyban akkor egy faggyú-kontroll krém az ideális megoldás! A férfiak számára ezek a készítmények is inkább könnyebb emulziókban vagy zselékrémekben keresendőek, mint nehéz tartalmas krémekben!
A hidratáló krémek vagy nappali krémek is fontosak a férfiak számára is! Itt a készítményekben magasabb víztartalom figyelhető meg, mely a bőr hidratáltságát helyezi előtérbe! Azonban, ma már találunk komplex krémeket is! Maga az emulzió hidratál és faggyútermelést is normalizál egyben, sőt még tartalmazhat ránctalanító hatóanyagot is!
És ha már látható jelei vannak a bőrünk öregedésének itt az ideje a ránctalanító, ránc megelőző krémek használatának! Maguk a krémek itt már jelentősebb összetevőt és hatóanyagot is tartalmaznak így áruk és hatásuk is másabb! Sokkal több a zsír- olaj anyag a krémekben és változatosabb a repertoár már! Néhány divatosabb hatóanyagot megemlítenék, természetesen itt is a határ a végtelenség: taurin, ginseng kivonat, alma-szőlő-argán őssejtek, hyaluron sav, C-vitamin , alga kivonatok és így tovább.
Továbbá egyre divatosabbak a maszkok is a drogériák polcain, azonban ezeket otthoni használatra annyira nem ajánlanám, mivel egy igazi férfi nem bíbelődik velük és a megfelelő pakolás kiválasztása már kozmetikust igényel!

De, ne rohanjunk el a borotválkozó szerek rengetege mellett sem!

BorotválkozásBorotvahab, krém vagy zselé? Igen, a kérdés nehéz.
Maguk a borotvakrémek kissé ideje múlt dolgok azonban még néhány helyen kaphatóak! Használatuk sem egyszerű, mivel kis pamacsolást igényel… De, régebben nagyon előnyösek voltak, mivel tartalmaztak olyan összetevőket, amelyek miatt nem volt kötelező a borotválkozás utáni öblítő arcmosás!
A borotvahabok talán a legelterjedtebb borotválkozáshoz használt eszközök! Itt gyakorlatilag a hab egy közvetítő, csúszó közeget biztosít a borotválkozás során! Ami tanácsos, minden borotválkozásnál a habot is hagyjuk kevés ideig az arcon, mivel így puhítja a szőrt és a bőrt is megnyitja kissé!
Viszont kezd egyre jobban divatba jönni a borotvazselé! Véleményem szerint sokkal praktikusabb és gazdaságosabb is előző társainál! Mivel képes a habképzésre, ezért egy minimális mennyiség is nagy habot tud eredményezni, valamint jobban képes körül ölelni a szőrt! Tehát a borotválkozásnak egy kellemesebb élményt biztosít!
Majd a borotválkozás után KÖTELEZŐ az aftershave használata! Ezek sajnos még a mai napig oldat formátumúak, melyekben nagyon magas az alkoholtartalom, ami valóban fertőtlenít és összehúz, de cserébe iszonyatosan szárít és irritálja a bőrt! Sokkal jobb megoldás a drogériákban is kapható astershave balzsamok sora! Krémes állagától viszont sokan irtóznak és túl „krémezősnek” vélik!? Ellenben tökéletes irritációcsillapítók és hidratálok egyben! Sőt! Némelyik balzsamot akár még arckrémként is lehet használni, ami a praktikusság szempontjából sem utolsó!
Végezetül egy kis tanács a krémek sokaságához! Fontos a rendszeres bőrápolás kialakítása és a napi rutin bevezetése! De, mielőtt készítményt választanánk, ha van időnk és energiánk a legcélszerűbb ezt egy kozmetikussal megvitatni! Hiszen képes a bőrtípusunknak és problémánknak legmegfelelőbben tanáccsal szolgálni!

Varga Máté

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «