Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Fine dining étterem nyílt egy parkoló Boeing 737 repülőgépben

0

Nagy tradíciója van, hogy korábban közlekedésre használt járműveket egyszerűen megszabadítanak a mozgó részeiktől, aztán éttermet csinálnak belőlük.

Boeing étterem

Amerikában vannak vonatszerelvényekben kialakított éttermek, mint például Anthony Bourdain nagy kedvence, a Silver Palm Chicagóban. Vannak konyhákká változtatott Airstream trailek is, mint a The Still Las Vegasban. És akkor vannak a New York-i Grand Banks-hez hasonló szállító konténerek, amikben most ételeket és italokat szolgálnak fel. Kuala Lumpurban azonban ennél sokkal nagyobban gondolkoznak.

Boeing étterem
Malajzia fővárosának közepén nyitott éttermet a Plane in the City egy átalakított Boeing 737-es belsejében. Az étterem a repülőgépek fedélzetéhez hasonlóan három osztályra tagozódik: Economy, Business és First, ahol a legfelső kategóriába beletartozik egy éjszaka a Le Meridien szállodában.

Boeing étterem
A Le Meridien kulináris csapata Antoine Rodriguez főszakács vezényletével mind a három osztály számára külön menüsort állítottal össze, mely reményeik szerint jócskán túlszárnyalja majd a repülőgépek fedélzetén felszolgált átlagos fogásokat – ami nem túl nehéz, hiszen ezek inkább átlag alattinak mondhatók.

Boeing étterem

A háromfogásos Economy menü ára 50 dollár, amibe olyan ételek kerültek, mint a párolt hal szójabundában gyömbérrel és korianderrel. Egy szinttel följebb már 100 dollárt kell fizetni, amiért négy fogást kóstolhatnak a vendégek, köztük kagyló és rák misot konfitált burgonyával. A First Class élmény öt fogásból áll, és van benne szójában pácolt tőkehal, udon és chilei kagylóleves, amiért nagyjából 253 dollárt kell fizetni.

Boeing étterem
A két top csomagban koktélok és előétel is van a vacsorát megelőzően, amit a bárban lehet elfogyasztani. A Business Class vendégek homár tekercseket, míg a Frist Class „utasai” kaviárt és korlátlan italfogyasztást kapnak a pénzükért. Akármelyik csomagot is választod, a pilótafülkét mindenképp meg kell nézned, majd a szárnyra is fel kell sétálnod, mint egy 1920-as évek mutatványosai.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «