Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

First Class: Ford S-Max Vignale

16

A Ford autóira azt hiszem az elmúlt években nem sok rosszat lehetett mondani, ráadásul a márka modellpalettája is olyan széles, hogy szinte nincs még egy gyártó aki ennyi mindenfélét készíteni. Ennek ellenére a szakemberek a Fordnál egy percre sem pihennek, így született meg az elmúlt években a Vignale sorozat, amely minden szint felett áll.

Ford S-MAX Vignale

A “vignalizmus” nemcsak az autók minőségében nyilvánul meg, hanem abban az extra szolgáltatásban, amelyet a kocsi mellé felkínálnak. Mi éltünk az alkalommal és a Vignale-nek köszönhetően egy különleges élménnyel lehettünk gazdagabbak.

Ford S-MAX Vignale

A legújabb S-Max Vignale mellé, amelyet a közvetlen a kölni gyárból hozhattunk el, élményeket is kaptunk az autó mellé. Családos egyterűhöz és kisgyermekes apukához illően mi egy “játékos” programot választottunk és a németországi Legolandban kötöttünk ki az autóval.

 • A Ford tervezői több mint 1000 önkéntesnek tették fel ezt a kérdést a két és fél éves fejlesztési program során, amelynek végén megszületett a vállalat új első autóülése. Az új kialakítású ülés az S-MAX Vignale modellben debütál az európai piacon; ez az egyik első modell a gazdag felszereltségű Ford Vignale termékkínálatból, amely kézműves minőségű kidolgozást, kimagasló kifinomultságot és személyre szabott vásárlói élményt kínál.

  Ford S-MAX Vignale

  A 135 kilós amerikai futballjátékostól kezdve az apró, 50 kilós hölgyig mindenféle testalkatú ember szerepelt a 20 országból toborzott önkéntesek csoportjában. A vékony kialakítású F-Gen 2 ülések egészen újszerű térkialakítást tesznek lehetővé az S-MAX Vignale kabinjában. A szépen kidolgozott, 10 irányban motorosan állítható multikontúr ülések kárpitozását szmoking-stílusú öltések díszítik. A madridi Casa Decor dizájn-kiállításon bemutatott ülések megtervezése előtt a mérnökök behatóan tanulmányozták a privát luxusrepülőgépek üléseit és a kézműves bőrtárgyak és prémium minőségű kézitáskák anyagait.

A kifinomult technológiáinak és fejlett futóművének köszönhetően a Ford S-Max Vignale zajtalan, sima és kényelmes utazást biztosít. A Ford innovatív Aktív Zajkioltás rendszere tovább fokozza az utastér komfortját. A rendszer a kabinban elhelyezett három mikrofonnal méri fel a belső térbe beszűrődő motorzajt, és az autó fejlett audiorendszerén keresztül ellentétes frekvenciájú hangokat sugároz, kioltva ezzel a zavaró hanghatásokat az utastérben.

Ford S-MAX Vignale

A Ford Mondeo Vignale utasterétől a továbbfejlesztett hangszigetelés tartja távol a kellemetlen menetzajokat. Az akusztikus üvegezés olyan szintre mérsékli a szélzajt, ami kizárólag a prémium szegmens autóira jellemző. A Ford integral link rendszerű hátsó futóműve simább és csendesebb futást biztosít, aminek előnyeit főleg a hátul ülők értékelik majd. Az útegyenetlenségekbe ütköző hátsó kerekek nagyobb úton mozdulnak el hátrafelé, így a szerkezet hatékonyabban nyeli el a rázkódást.

 • A Vignale a Ford márka legmagasabb kifejeződési formája Európában: egy kortárs, igényes termék- és tulajdonosi élmény, ami a díjnyertes dizájnt a minőségi kidolgozással, a fejlett technológiákkal és az exkluzív jellemzőkkel ötvözi. A Vignale gyökerei a hintóépítő Alfredo Vignale, illetve a torinói fémmegmunkálók és tapezzierre (kárpitosok) gazdag örökségéig és mesteri kézműves tudásáig nyúlnak vissza.

  Ford S-MAX Vignale

  Vignale volt ugyanis az egyik legelső ’carozziera’, azaz hintóépítő, aki felismerte a lehetőséget, hogy egy gépkocsit tetszés szerint, egyedi formatervbe is lehet öltöztetni. Vignale a híres mester, Pinin Farina műhelyében tanulta a szakmát, majd a repülőgépipar legújabb gyártási technológiáit is felhasználva megalkotta saját, jellegzetes formavilágát, ami megalapozta nevét az olasz autóiparban. A Vignale Carrozzeria 1948-tól 1969-ig működött Torino közelében, és ügyfélköre a világ minden tájára kiterjedt. Az egyik olasz szaklap így jellemezte Vignalét: „Az ál-talunk ismert legkarizmatikusabb és legfüggetlenebb művész, akinek stílusa senki máséhoz nem hasonlítható; aki mind a fantáziával, mind a technikával merészen kísérletezik, és akinek autói először meglepnek, majd meggyőznek minket.”

Az első üléseken utazók kényelmét az Aktív Mozgatásos masszázsfunkciójú Ford Multikontúr Ülések fokozzák. Ezek az ülések arra készültek, hogy a hosszú utazások alatt mérsékeljék az izmok kifáradását: 11 felfúvódó párnából álló rendszerük gyengéden masszírozza az utasok combját, fenekét és derekát. A Ford S-Max Vignale üléseit exkluzív Vignale bőrkárpit borítja. A precíz lézeres vágással kiszabott, hatszögletű Vignale-mintázatú és szmoking-stílusú öltésekkel díszített anyag a műszerfal, a kartámasz és az ajtó felső részének borításán is megjelenik. Mindez a gyakorlatban annyit tesz, hogy több száz km-es távon sem fárad el sem a vezető, sem utasai és 200 km/h-s sebesség mellett is elképesztő csönd van az utastérben. Talán még sosem ültünk ennyire csöndes autóban.

Ford S-MAX Vignale

A sportos ST-modelltől kölcsönzött 2 literes, turbós benzinmotor, 240 lóerős teljesítményével rend-kívül dinamikus társ az autózásban. A kényelmet fokozza az automata sebességváltó és talán a fogyasztást sem kell a sebesség oltárán feláldozni, hiszen tempós menetünk ellenére is 11-12 liter közötti átlaggal beérte a meglehetősen nagy egyterű.

Ford S-MAX Vignale

A speciális megjelenést és felszereltséget egyébként a Vignale modellek esetében az egyedi fényezése teszi teljessé. Tesztautónk Vignale White Platinum színe is ilyen speciális keverék, amely csak ehhez a modellhez érhető el.

 • Vignale stroreA Vignale program nem csupán kiemelkedő minőségű terméket kínál, hanem személyre szabott szolgáltatásokat és különleges vásárlói élményt is nyújt. Európában a Ford Vignale modellek ki-zárólag a Vignale élményterekben rendelhetők meg, amelyek a jellemzően nagyvárosi környezetben létesített új FordStore márkakereskedések szerves részeként működnek. A FordStore létesítmények kifejezetten a Ford márka termékeit kínálják, felvonultatva a Ford teljes modellpalettáját, a különleges vásárlói igényeket pedig a speciálisan képzett Vignale-munkatársak kezelik. 2015-ben a Ford 200 FordStore kereskedést nyit Európában, és a tervek szerint a hálózat hamarosan 500 létesítményre bővül. „Magyarországon szeptembertől 3 FordStore-ban tekinthető meg a Vignale kínálat – Budapesten, Szentendrén és Budaörsön-, jövőre pedig további vídéki FordStore-ok nyitását tervezik. A Vignale élményterekben a vásárlók egyedi, ügyfélközpontú környezetben tap-asztalhatják meg a Ford Vignale márka kínálta élményt: e helyek luxusa és az érzékekre finoman ható kialakítása azonnal ízelítőt ad a Vignale modellek tulajdonságaiból. A Ford technológiáit és a Ford Vignale termékeket az ügyfelek egy innovatív digitális élmény keretében, az érintőképernyős asztalok mellett ülve ismerhetik meg. A Vignale élményterekben és a kifejezetten e célra létrehozott online vásárlási felületen a Vignale modellcsaládot megalkotó Ford Design csapata által tervezett Vignale Kollekció is megtekinthető.

Szintén a Vignale koncepció része, hogy az időnket jól töltsük el, megfelelőn használjuk. Nos, az S-Max Vignalét hosszútávon és közelebbről is megismerve állíthatjuk, hogy minden perc, pillanat amit az autóban töltünk értéket.

Ford S-MAX Vignale

Boldog lehet, akinek az életében elérkezik az a nap, amikor a Ford Store márkakereskedésben átveheti Vignale modelljének kulcsát személyes ügyfélkapcsolati munkatársától.

FORD S-MAX Vignale – Műszaki adatok:

Motor

2.0 literes, 16 szelepes, négyhengeres, turbós benzinmotor

Hengerűrtartalom: 1999 cm3.

Legnagyobb teljesítmény: 177 kW (240 LE) 5400/min.

Legnagyobb nyomaték: 345 Nm 2300-4900/min.

Erőátvitel

Sebességváltó: 6-fokozatú, Power-Shift automata

Hajtásrendszer: elsőkerékhajtás

Méretek

Hosszúság: 4796 mm

Szélesség: 1916 mm

Magasság: 1655 mm

Tengelytáv: 2849 mm

Saját tömeg: 1704 kg

Menetteljesítmény

Végsebesség: 226 km/óra

Gyorsulás 0−100 km/h: 8,4 sec.

Tesztátlag 100km/liter: 11,8

Hétköznapi luxus

8.6 Szerintünk
 • Forma 9
 • Minőség 9
 • Menetteljesítmény 7
 • Kényelem 10
 • Ár-értékarány 8
 • User Ratings (1 Votes) 9
Megosztás
FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «