Flamenco jégtorony

0

A kínai Harbin városában egy 31 méter magas jégből készült tornyot építettek holland és kínai építészmérnök hallgatók. A jég vastagsága a torony falaiban csupán 25 centiméter. Harbinban található többek között a MAD Architects által tervezett operaház is, és itt rendezik meg minden évben a nemzetközi jég- és hószobrász fesztivált.

Flamenco Jégtorony

A torony formáját a hagyományos kínai építészet alapján építették, és az andalúziai flamenco táncosok ruhája ihlette. A szobor valójában nemcsak jégből készült, a fagyasztás előtt a vízbe fa és cellulóz darabokat is kevertek, ezáltal az építmény sokkal stabilabb és jobb teherbírású, mintha csupán jégből állna.

 

A Flamenco Ice Tower építése 2 éven keresztül zajlott, ami nem kis teljesítmény volt az alkotó diákok és tanáraik részéről, hiszen a munkát állandó -25°C-os időjárásban végezték. A jégtömböket először a földön elrendezték, majd egy óriási léggömböt készítettek, amit elkezdtek bevonni a vízes keverékkel.

Flamenco Jégtorony

A csapat tervei között szerepel, hogy a 2022-ben Kínában megrendezésre kerülő téli olimpiai játékok számára is építsen majd hasonló jégből készült installációkat.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «