fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Foiler, a “repülő jacht”

0

Foiler, a repülő jacht újraírja a játékszabályokat. Az úttörő hajótest dizájn és behúzható, szénszálas szárnyak erőt, szilárdságot és könnyedséget sugároz, miközben 1,5 méterrel a víz felett képes repülni, hogy egyenletes és csöndes utasélményt biztosítson.

Foiler, a repülő jacht

Az Egyesül Arab Emírségekben az ENATA építette a Foilert, mely drámaian lecsökkenti a hagyományos jachtoknál jelentkező turbulenciát és becsapódást. Az egyenletes felszállásnak és landolásnak köszönhetően az elmondások szerint a jacht képes megszüntetni az utasok tengeribetegségét miközben a hullámzó víz felett szárnyal.

Foiler, a repülő jacht
Még lenyűgözőbb, hogy milyen hatása van a dizájnnak a fedélzet alatt. A Foiler növeli a sebességet, miközben kevesebb az üzemanyag-fogyasztása. A kedvezőbb üzemanyag-hatékonyságot a dízel-elektromos hibrid meghajtási rendszer biztosítja, amely csökkenti a környezeti hatásokat, a működési költségeket és maximalizálja a cirkáló hatótávolságot.

 

A Foiler akár 40 csomós sebességet is el tud érni, és a hidrofóliás repülés 18 csomóról indul 7 utassal és egy sofőrrel a fedélzeten, amelyhez két 320 lóerős BMW motor, két elektromos generátor és két elektromos torpedó szállítja a hibrid teljesítményt. 30 csomós sebesség mellett a Foiler 130 tengeri mérföld távolságot képes megtenni a 300 literes tartályával.

Foiler, a repülő jacht
Amikor kikötőkön vagy az érintetlen vadonon siklik át a jacht, még csöndesebb a hibrid meghajtórendszernek köszönhető akkumulátornak köszönhetően, amivel akár 10 percig lehet 10 csomós sebességgel hajózni.

Foiler, a repülő jacht

A karbantartás megkönnyítésére a behúzható szárnyak és propellerek használaton kívüli állapotban fel vannak emelve, és kikerülnek a vízből, hogy ezzel is csökkentsék a hajó magasságát a tárolásnál.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «