Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Fonott sóspereces hotdog

0

A hotdog és a ropogós kenyértésztacsíkok találkozásából született meg a következő recept, amely bárki számára könnyen elkészíthető, pillanatok alatt megvan és garantáltan mindenki imádni fogja.

Hozzávalók:

– 1 csomag sima fagyasztott tészta

– 6 db hotdog

– 1 ek olvasztott vaj

– durva szemű só

– Ketchup, vagy mustár a tálaláshoz

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. A fagyasztott tésztát egy enyhén kilisztezett felületen nyújtsuk vékony téglalap alakúra, majd azt egy éles késsel vágjuk fel 8 csíkra.

Fonott sóspereces hotdog

2. Egy enyhén kiolajozott tepsibe hajtogassuk bele a csíkokat úgy, hogy minden másodiknak a felét visszahajtjuk. Helyezzük a hotdogokat az egyszeres csíkokra, majd helyezzük a 4 visszahajtott csíkot a hotdogokra, kialakítva ezzel egy szövésmintát. Ezután a másik négy csíkot hajtsuk a hotdogokra, majd ezt folytassuk, amíg mind a 6 virslit befontuk a csíkokkal.

Fonott sóspereces hotdog

3. Amikor az összes virslit beszövik a tésztacsíkok, akkor vágjuk le a kimaradt tésztát a szélekről és figyeljünk rá oda, hogy egyenletes szövésűek legyenek a virslik. Ezt követően kenjük meg olvasztott vajjal és hintsük meg durva őrlésű sóval, hogy perec íze legyen.

Fonott sóspereces hotdog

4. 25 percig süssük 190 fokon, ameddig aranybarna nem lesz.

5. Hagyjuk 5 percig hűlni, majd vágjuk szeletekre és máris kész. Mustárral és/vagy ketchuppal tálaljuk!

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «