Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Ford Fiesta anno

2

Sébastien Ogier magabiztos győzelemmel nyitott a Rally Világbajnokság 2018-as szezonjában, amikor Ford Fiesta WRC gépével első helyezést szerzett a múlt heti Monte-Carlo Rallyn.

Ford Fiesta Monte-Carlo

A pilótának ez nemcsak a második Fiesta-győzelme volt legendás Monte futamon, hanem immár az ötödik aranyérme Monte-Carlóban. De meg tudná mondani valaki, melyik évben állt legelőször rajthoz a Fiesta minden idők egyik legkeményebb és legkiszámíthatatlanabb rallyversenyén?

 

Ez 39 éve történt, amikor Ari Vatanen és Roger Clark nekivágtak Fiestáikkal a Monte futamnak, hogy végigszáguldjanak a Monacói Hercegséget körülölelő hegyeken.

 

1979-ben Vataren, a ’repülő finn’ remek helyezéssel, tizedikként ért célba Mk1 Fiesta S1600 gépével, amelynek 160 lóereje messze elmaradt a többi versenyautó teljesítményétől. A brit Clark ugyanennek az autónak a Borehamban fejlesztett RHD változatával állt rajthoz, és a 13. helyen végzett, újabb bizonyítékot szolgáltatva az elsőkerékhajtású Fiesta képességeiről.

Ford Fiesta Monte-Carlo

A Fiesta S1600 sosem nyert WRC-futamot, de a Fiesta későbbi generációiból kifejlesztett versenygépek világszerte számtalan diadalt arattak. A jelenlegi változat tavaly mutatkozott be Monte-Carlóban, elődje pedig 2011-ben első helyezést szerzett a Svéd Rallyn.

Megosztás

2 hozzászólás

  1. Pingback: Időutazás: a Fiesta Tuareg • Mi Férfiak

  2. Pingback: Időutazás: Az Escort RS Cosworth • Mi Férfiak

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «