fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Ford mega pickup tolatókamera rendszere

0

Ha egy pickup elég nagy és erős ahhoz, hogy azzal hatalmas utánfutót húzzunk, akkor bizony időnként meggyűlik a bajunk a tolatással. A Ford új az óriás pick up-ok számára fejlesztett tolatókamera rendszerének hála azonban ez a probléma többé a múlté.

A Ford új, 2017-es Super Duty pickupja bizony igazán súlyos egyéniség. A 6.2 literes, 405 lóerős V8-as benzines, vagy 6.7 literes 440 lóerős szintén V8-as turbódízel motorral készülő pickup terhelhetősége nem kevesebb, mint 3172 kilogramm, a 203 centiméter széles és 668 centiméter hosszú monstrum vontatási kapacitása pedig már-már a kamionokat idézi, hiszen 6300 kilogrammot is vontathat.

A Ford 360 fokos kamera rendszere

Így el lehet képzelni, hogy bizony nem valami könnyű tolatni vele, főleg ha egy hatalmas utánfutót is vontatunk, a Ford Trailer Reverse Guidance névre hallgató több kamerából álló, 360 fokos képet adó tolatókamera rendszerének köszönhetően azonban a cég állítása szerint egy átlag autós is könnyedén elboldogul a pick-up méretes testével.

A Ford 360 fokos kamera rendszere

A Trailer Reverse Guidance révén a sofőr több szögből látja tolatásközben a vontatmányt, ráadásul a rendszer arra is képes, hogy manőverezési tanácsokkal lássa el a sofőrt.

A Ford 360 fokos kamera rendszere

Egyenes vonallal és színkódokkal mutatja például a rendszer azt, ha a tolatási szög megfelelő, vagy túl szűk, valamint azt is megmondja, hogy merre is kellene tekerni a kormányt, hogy egyenesbe hozzuk a vontatmányt.

A Ford 360 fokos kamera rendszere

A Ford mérnökei három nagyfelbontású kamerát helyeztek el a két visszapillantó tükör aljára, illetve egyet a hátsó csomagtérajtó közepére. De kamera található az első hűtőrácsban is, ami jól jön, ha egy stoptábla mögül kell benéznünk a kereszteződésbe.

Továbbá van még egy kameránk a hátsó féklámpában is, de a pótkocsi végébe is felszerelhető egy, amivel az utánfutó mögötti területet is szemmel tarthatjuk a biztonság érdekében. A

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «