Formabontó kecó

0

A Melbourne-i Fitzroy negyed vibráló utcáiban építette meg az Austin Maynard Architects a King Bill házat – egy játékos felújítás és bővítés végeredménye a kétemeletes, teraszos ház, körülötte kerttel. Az eredeti ház az egyik legrégibb az ausztrál külvárosban, ugyanis 1850 körül építették. A 2018-as átépítés után egyben az egyik legelőremutatóbb is.

King Bill

A házat és az üres teleket is a King Bill tulajdonosai vásárolták meg, hogy elegendő tér álljon rendelkezésre víziójuk megvalósításához. Az Austin Maynard Architects egy négyfős család számára tervezte ezt a projektet, akiket annyira elbűvölt a színes környék, hogy „végleges” otthonukként vásárolták meg az épületet. Egyszerre akarták kibővíteni a házat, miközben visszaadnak „valamit a kerten keresztül a külvárosnak, amit annyira szeretnek.”

King Bill
Az építészek úgy írják le a King Billt, mint „Fiztroy épített történelmének, textúráinak, formáinak, rendezettségének és káoszának kollázsa.” Fiztroy, Melbourne egyik külvárosa, régóta ismert bohémságáról.

King Bill

Sok szempontból a terület elektromos és sokszínű építészeti stílusa az itt elterjedt ellenkultúrát tükrözi vissza. Ezért teljesen logikus volt, hogy az építészek ezt az eklektikusságot jelenítik meg a King Billben is.

King Bill
Az épület minden szögből egy másik háznak tűnik. A cég híre arról, hogy sokféle teret hoz létre egy projekten belül, így kínálnak különböző lehetőségeket a lakóknak; az igényeik és hangulataik eltérő környezetet igényelnek, mint például egy elvonulós kuckó, ami kiváló az olvasáshoz, vagy a napfényes kert, ahol a barátokkal lehet sztorizgatni. A ház ezeket az opciókat akarja egy tető alá hozni változatossága révén.

King Bill
A épület elrendezése kanyargós, rengeteg csavart útvonallal és váratlan fordulóval. Az építészek a feje tetejére állítják az elképzelésünket, hogyan kell tereken át közlekedni. Ezen túlmenően a kert nyitottsága a közösség felé demokratizálja az otthont, miközben megtartja a privát érzetet.

King Bill

King Bill

King Bill

King Bill

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «