Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Frédi-Béni avagy jöhetnek a lábbal hajtott autók?

0

Egy kísérleti dizájnnal foglalkozó ügynökség, a The Future People a Detroitban megrendezett Észak-Amerikai Autószalonon két hibrid elektromos és emberi erővel hajtott „autót” mutatott be.

A modern formájú kétszemélyes Zeppelin és a kissé konzervatívabb, ugyanakkor nagyobb rakterű, és négyszemélyessé is átalakítható Cyclone alapkoncepciója az volt, hogy a Future People szerint az emberek a jövőben egy olyan járművet akarnak majd, ami az autók időjárás elleni védelmét és csomagszállító kapacitását ötvözi a kerékpárok hatékonyságával.

Lábbal hajtott autó, Zeppelin

Egy olyan járművet, amely egy elektromos motor és az emberi izomerő révén sík terepen eléri a 40 km/órás sebességet, miközben a fenntartása gyakorlatilag semmibe sem kerül.

Lábbal hajtott autó, Zeppelin

A Zeppelin tervezője, Cameron Van Dyke szerint a koncepcióik tulajdonképpen egy alternatívát jelenthetnek a jövőre nézve, ami remélhetőleg az emberek figyelmét is felkelti majd.

Lábbal hajtott autó, Zeppelin

Az alumíniumból és polikarbonátból épült Zeppelin üres tömege mindössze 123 kilogramm, miközben két felnőtt embert és némi csomagot is elbír. A 750 wattos villanymotor elméleti hatótávolsága 20 mérföld (32 kilométer) a sofőr és az utas előttük található pedálok segítségével azonban ezt jelentős mértékben megnövelhetik. Az alacsony fogyasztás mellett a jármű fenntartása is igazán olcsó, az ugyanis jogilag kerékpárnak minősül, így nem kell rá vezetői engedély, illetve biztosítást sem kell kötnünk.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «