fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

fUCI – a szabálytalan versenybringa

0

Gondoltál már rá valaha, hogy például a Tour de France kerékpárversenyen miért nem lehet látni különleges bringákat? Erről az Union Cycliste Internationale (UCI) tehet, amely a kerékpárversenyeket szabályzó testület. A következőkben azonban bemutatunk egy rendhagyó versenybringát – ami habár a szigorú előírások miatt versenyen nem használható – kimondottan a sebességmániásoknak készült.

 

Az UCI nagyon komolyan veszi a versenykerékpárok kialakítását meghatározó szabályokat. Természetesen ez érthető, hiszen nem hagyhatják, hogy egyes versenyzők előnyhöz jussanak a társaikhoz képest. Ugyanakkor sokan azt gondolják, hogy ezzel megakadályozzák a nem versenyzőknek készített bringák evolúcióját.

fUCI – a szabálytalan versenybringa

Ezen felbuzdulva alkotta meg Robert Egger a „fUCI” koncepciót. Ez egy UCI előírásokra fittyet hányó versenybicikli. A nevében az „f” betű pedig egy közismert, angol szitokszóra utal.

fUCI – a szabálytalan versenybringa

Az egyik legszembetűnőbb jellegzetessége az, hogy hátsó kereke nagyobb, mint az első, hogy könnyebben gyorsuljon. Ezen kívül egy beépített motor is segíti a száguldást. Ennek az akkumulátorát ki lehet venni egy töltés erejéig vagy a komplett kerékpár felhelyezhető egy töltő állomásra.

fUCI – a szabálytalan versenybringa

Szintén baromi jó lehetőség, hogy okostelefont is csatlakoztathatunk hozzá. Ha ezt megtesszük, figyelmeztető jelzést kaphatunk, ha egy autó közeledik felénk, megtervezhetjük az útvonalunkat, figyelhetjük a kerék légnyomását és beállíthatjuk, hogy a világítás automatikusan bekapcsoljon sötétedéskor.

fUCI – a szabálytalan versenybringa

Az UCI természetesen sem a motort, sem a világítást nem engedélyezné, mint ahogyan a formatervet és a plasztik szélvédőt sem. Egger, a fUCI tervezője bevallottan azoknak készítette a koncepciót, akik nem akarnak versenyezni, csak egyszerűen hasítani az utakon.

fUCI – a szabálytalan versenybringa

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «