Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Fülöp-szigeteki álom

0

A párizsi székhelyű ‘Vincent Callebaut Architectures’ nevű építésziroda legújabb koncepciójában egy fülöp-szigeteki nyaralóhelyet, a Nautilus Eco-Resort-ot álmodta meg. A nagyszabású projekt elsődleges szempontja a luxusszínvonalú kivitelezés mellett a fenntartható energiaellátás előállítása és biztosítása.

Fülöp-szigeteki álom

A Nautilus Eco-Resort pontos helyszíne egyenlőre még nem ismert, valószínűleg egy öbölben alakítanák ki a komplexumot. Felülnézetből egy Fibonacci mintához hasonló absztrakt spirális formát alkotnának az épületek.

Fülöp-szigeteki álom
12 spirál toronyépület alkotja majd a nyaralócentrumot, melyben 359 kisebb apartman kerül majd kialakításra. A nyaralóhely központi részén egy nagy hegyet formáló épületet fog majd állni, ami különböző funkciókat lát majd el.

Fülöp-szigeteki álom

A tetejét zöld növényzet fogja borítani, belül pedig édesvízzel és tengervízzel feltöltött medencék, kiállítások, általános iskola és sportközpont is helyet kapnak majd.

Fülöp-szigeteki álom
Elektromos áramot óriási vízalatti turbinák segítségével fognak előállítani, melyek a hullámok energiáját alakítják majd elektromos energiává. A tetőkön és a homlokzatokon nagyméretű napelemek kerülnek majd elhelyezésre, ezek szintén áramot termelnek majd.

 

Az energiatöbbletet, ami nem kerül felhasználásra a Nautilus Eco-Resort helyszínén, továbbítják majd a közeli városokba és településekre.

Fülöp-szigeteki álom
Az esővizet újrahasznosítják majd, és a kommunális hulladékot is energiává alakítják. Az építkezés során is fenntartható, környezetbarát anyagokkal fognak majd dolgozni.

Fülöp-szigeteki álom
A Nautilus Eco-Resort egyenlőre csak egy koncepció marad, a közeljövőben biztosan nem indítják majd el ezt a nagyléptékű beruházást.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «